Salut

La residència de Gurb fa dos anys que és tancada

La manca de diners impedeix obrir el centre per a malalts mentals de Gurb

La residència assistida per a malalts mentals que s'ha construït a Gurb (Osona) amb finançament privat està acabada i llesta per entrar en funcionament des de l'any 2012, però la manca de recursos econòmics a què la Generalitat es va comprometre fa que dos anys després continuï sense obrir les portes i que tampoc hi hagi una data prevista per fer-ho.

El centre ha de donar resposta a la necessitat de persones de tot Catalunya que tenen discapacitat intel·lectual amb trastorn de conducta i necessiten alta atenció i un suport extens, a més de persones amb discapacitat física o amb algun altre problema de salut física o mental o que requereixi una atenció elevada. En total hi haurà 57 places concertades, i per a les quals el Departament de Benestar Social de la Generalitat es va comprometre a aportar-hi un milió i mig d'euros. Sense aquests diners, les famílies no poden assumir el cost d'un servei d'aquestes característiques. La crisi, però, ha fet que Benestar i Salut hagi ajornat l'aportació a aquest projecte que és pioner a Catalunya.

El centre va costar gairebé sis milions d'euros, finançats íntegrament per la Fundació Vella Terra, que és privada i serà l'encarregada de gestionar-lo. Per part de Benestar Social, s'insisteix que ara no hi ha recursos, però que aquest “serà un dels equipaments prioritaris en el moment que les disponibilitats pressupostàries ho permetin”. La Fundació Vella Terra ha intentat trobar finançament privat a través de diverses vies, de moment, però, sense sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia