Salut

Societat

Per a llaminers amb intoleràncies

El pastisser vallesà Maurici Cot posa en marxa un obrador en què no s'utilitza gluten ni lactosa

Fa servir farina d'arròs o fècula de patata

El pas­tis­ser Mau­rici Cot, de 27 anys, ha posat en marxa un obra­dor a Lli­nars del Vallès per fer única­ment pro­duc­tes arte­sans de pas­tis­se­ria per a per­so­nes into­le­rants al glu­ten i a la lac­tosa. Hi fa lio­ne­ses i pro­duc­tes clàssics com el pastís de poma, el de Sac­her, el brow­nie o el mas­sini, a banda de cre­a­ci­ons pròpies com el pastís de fruita de la passió o el pastís de torró i lli­mona. Els pro­duc­tes no por­ten llet, i el blat ha estat subs­tituït per midó de blat de moro, farina d'arròs o fècula de patata. Fa qua­tre anys Mau­rici Cot va ser diagnos­ti­cat d'into­lerància al glu­ten i la lac­tosa.

L'obra­dor és al polígon indus­trial El Mogent, de Lli­nars del Vallès. És un local pro­pi­e­tat de la família que ha estat adap­tat per fer-hi la pas­tis­se­ria. Mal­grat la situ­ació, la major part de les ven­des actu­als es pro­du­ei­xen per venda directa. L'objec­tiu, però, és pro­veir res­tau­rants, hotels, pas­tis­se­ries o càtering de la comarca i de Cata­lu­nya.

“T'ho has de pren­dre amb humor, però t'hi aca­bes adap­tant”, explica en Mau­rici, quan se li pre­gunta com porta un pas­tis­ser això de ser into­le­rant al glu­ten i a la lac­tosa. La idea, de fet, ve d'aquí. El jove pas­tis­ser va obser­var que el pro­ducte artesà de pas­tis­se­ria sense glu­ten i lac­tosa “és difícil de tro­bar” i que hi ha una demanda. “Sí que hi ha molts pro­duc­tes indus­tri­als”, admet.

Arran d'això, va deci­dir aixe­car el negoci i “bus­car fórmu­les i estu­diar les millors opci­ons per acon­se­guir pro­duc­tes d'aquest tipus”. En Mau­rici acla­reix que “són pro­duc­tes inclu­sius i aptes per a tot­hom, no només per a per­so­nes amb into­lerància”. L'empresa és total­ment fami­liar. Hi tre­ba­lla en Mau­rici, la seva mare, la tieta i la seva cosina. Els pro­duc­tes finals són un 5 per cent més cars que els con­ven­ci­o­nals, perquè “les fari­nes són més cares”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia