Societat

L’hotel Llevant de Llafranc aposta per una reforma de luxe

La nova etapa d’aquest hotel, inaugurat el 1935, forma part d’un ambiciós pla que es culminarà d’aquí tres anys

L’hotel Llevant de Llafranc ha inaugurat, aquesta temporada, quatre exclusives habitacions de luxe dissenyades per Pau Llimona, coautor de projectes de l’equip RCR Arquitectes (premi Pritzker 2017). Un projecte que culminarà, d’aquí tres anys, amb la modernització de la totalitat de les habitacions.

Amb una inversió d’1 milió d’euros, la modernització de l’hotel Llevant també ha permès renovar tota la planta baixa de l’establiment, que inclou la recepció, el bar i els dos restaurants. El nou vestíbul és un espai més obert, lluminós i permeable que permet veure el mar des de qualsevol angle. També s’ha creat una sala de reunions amb llum natural i capacitat per a una desena de persones dotada amb tecnologia i equipaments digitals

La construcció de les estance, com s’han batejat les noves habitacions, i la posada en marxa del nou espai gastronòmic La Blanca responen a l’entrada d’una nova generació de la família Farrarons al capdavant de la gestió de l’establiment.

El Llevant, inaugurat el 1935, disposa de 24 cambres i ha incorporant 4 habitacions de luxe a la planta superior que permeten als hostes gaudir de noves experiències sensorials.

Són totes diferents i han estat batejades segons el vent que les apadrina: xaloc, migjorn, garbí i mestral. Disposen de llit circular d’estil minimalista de 2,10 m de diàmetre a 40 cm del terra, cabines de bany i lavabo, separades per a cada ús, i bassa exterior d’aigua salina climatitzada.

Pau Llimona explica que el seu projecte ha volgut “mimetitzar espai i paisatge”: “Un gran finestral ens transporta enmig del mar: el sostre emmiralla els seus reflexos i les cabines d’aigua condueixen la salinitat del Mediterrani a l’interior.” En paraules de la directora del Llevant, Carme Farrarons, “són cambres pensades per gaudir-les des de cada racó que permeten al viatger viure una experiència intensa i, a la vegada, de plena desconnexió al cor de la Costa Brava”: “Cada vegada són més els turistes que busquen experiències de valor, amables, creatives i el Llevant treballa en aquesta direcció. Estem creant alternatives al clàssic allotjament de sol i mar.”

La nova etapa del Llevant es completa amb un espai gastronòmic de la mà del xef basc Eneko Agote, al capdavant de la cuina de La Blanca. Sense perdre l’essència del Llevant ni restar protagonisme a la cuina tradicional empordanesa, se suma una nova proposta més elaborada amb el producte com a protagonista. Segons Agote, “les arrels de l’Empordà es fusionen amb la gastronomia contemporània europea i sud-americana, amb una carta que reflecteix la trajectòria vital i professional de la família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]