Ciència

Ciència

Hubert Reeves, investigador dels orígens de l’univers

Gran divulgador científic i ferm defensor del medi ambient

L’astrofísic quebequès Hubert Reeves va morir a París el dia 13 d’octubre, a l’edat de 91 anys. Havia nascut l’any 1932 a Montreal i va esdevenir un gran referent per la comunitat científica internacional gràcies al seu compromís amb l’ecologia i la seva llarga trajectòria com a divulgador.

Doctorat en astrofísica, del 1960 al 1964 va estar treballant com a conseller de la NASA al mateix temps que era professor de física a la Universitat de Montreal. En finalitzar aquesta etapa es va mudar a París per passar a ser director de recerca al Centre Nacional de la Recerca Científica de França, el principal organisme públic de recerca científica del país. Des d’aquí va assolir trobar una de les millors proves de l’existència del Big Bang, aconseguint avaluar l’abundància de l’hidrogen pesant abans de la formació de les primeres estrelles, i va participar en una multitud d’articles desenvolupant els inicis de la formació de l’univers. Durant la dècada de 1980 es va anar fent cada vegada més popular gràcies a les nombroses conferències realitzades sobre astronomia i medi ambient, però sobretot es va fer famós perquè va començar a aparèixer a diversos programes de la televisió francesa.

Va ser guardonat amb premis, medalles i reconeixements, i entre els llibres que va publicar destaca La història més bella del món (1996), que va ser traduïda al català i es va convertir en un supervendes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia