Ciència

Ciència

Yang Le, el matemàtic xinès que ha inspirat les noves generacions

Va ser una eminència de l’anàlisi complexa, especialitat que investiga les funcions dels nombres complexos i que té una gran utilitat per a moltes branques de la física

El matemàtic nascut a la ciutat de Nantong (Xina) i reconegut internacionalment pels seus progressos en la investigació de la teoria de la distribució de valors, Yang Le, va morir el 22 d’octubre, a l’edat de 83 anys, segons ha informat l’Acadèmia de Matemàtiques i Ciències de Sistemes de la Xina.

Va llicenciar-se en matemàtiques a la prestigiosa Universitat de Pequín (1962) i aquest mateix any, juntament amb el seu company Zhang Guanghou, va ser escollit per dur a terme una investigació sobre la branca de les matemàtiques coneguda com “anàlisi complexa”. Els seus estudis van ser considerats la contribució més notable en matemàtiques a la Xina, i ell va erigir-se en un exemple perquè molts joves xinesos es dediquessin en un futur a la investigació científica. El 1980 va ser elegit membre del departament de física matemàtica de l’Acadèmia Xinesa de Matemàtiques; dos anys més tard va ser nomenat subdirector de l’Institut de Matemàtiques de l’Acadèmia Xinesa de les Ciències, i el 1987, director de l’entitat. Durant els anys noranta, mentre la Xina vivia un intens període d’obertura i reformes, ell va ser l’encarregat de liderar la comunitat matemàtica des de diversos càrrecs científics. Al llarg de la seva carrera va rebre múltiples premis i reconeixements nacionals i internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia