Ciència

ciència

Arrenca l’LCA Food Conference, un congrés mundial sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments

La UB i l’IRTA organitzen l’esdeveniment, que se celebra del 8 a l’11 de setembre a l’Edifici Històric de la universitat

Barcelona acull per primera vegada l’LCA Food Conference, un congrés mundial sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments. El congrés està organitzat per la Universitat de Barcelona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries,l’IRTA. Aquest dilluns 9 de setembre ha tingut lloc l’obertura oficial del congrés al Paranimf de l’Edifici Històric, on la vicerectora d’Emprenedoria, Innovació i Transferència de la UB, Mercè Segarra, el director general de l’IRTA, Josep Usall, i la presidenta del congrés, la investigadora de l’IRTA Montse Núñez, han presentat la conferència. Han intervingut també diferents representants de l’administració, que han parlat sobre les polítiques de la seva competència en relació amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

En la seva edició amb més participants, l’LCA Food Conference acull durant els quatre dies de congrés gairebé mig miler de professionals i experts en Anàlisi del Cicle de Vida (ACV), que fan servir grans bases de dades per quantificar la petjada ambiental de tot el cicle de vida dels productes alimentaris, és a dir, des que se’n està preparant la producció fins que es converteixen en residus o són reutilitzats. Aquests experts presentaran experiències d’avaluació de l’impacte ambiental en projectes d’agricultura, ramaderia, pesca, aqüicultura i producció alimentària d’arreu del món. A més, l’esdeveniment també inclourà diverses sessions plenàries amb ponents de renom internacional.

La presidenta del congrés, Montse Núñez, ha remarcat la importància de prendre decisions basades en el “coneixement científic mesurat” per tal de no invertir en millores que “no aportin mesures substancials reals”. També ha volgut destacar que en el congrés es parlarà de les “petites accions” que hi ha a l’abast dels ciutadans per “reduir l’impacte ambiental de la manera que tenim d’alimentar-nos”. Usall ha destacat també que l’objectiu de la conferència és ajudar les empreses a reduir el seu impacte ambiental.

L’LCA Food Conference se celebra a l’Edifici Històric de la UB del 8 a l’11 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia