Més de 1.800 alumnes de les Franqueses reben una carmanyola per portar l'esmorzar i contribuir a la reducció de residus

Aquesta setmana els escolars de les Franqueses del Vallès de 0 a 12 anys han rebut una carmanyola i un tríptic informatiu en el marc d'una campanya del Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut destinada a contribuir en la conscienciació de la reducció de residus.

Amb aquesta iniciativa es volen minimitzar els embolcalls d'alumini, bosses de plàstic o plàstic film que es generen a diari a les escoles per portar l'esmorzar, ja que suposen una problemàtica mediambiental tant en la seva elaboració com en la seva eliminació.

A la vegada, es promou un esmorzar més saludable, a base de fruites o entrepans i no de brioixeria industrial.

Els centres educatius en els quals s'han distribuït les carmanyoles són les escoles bressols municipals Tres Bessones, Massagran i Cavall Fort i les escoles d'educació infantil i primària Joan Sanpera i Torras, Escola Bellavista-Joan Campas, Guerau de Liost, Camins i Colors.

En total, el nombre d'alumnes que han rebut les carmanyoles ha estat de més de 1.800, dels quals uns 240 corresponen a les escoles bressols municipals i uns 1.600 a les escoles d'educació infantil i primària.

A l'original tríptic informatiu que s'ha repartit es detalla la manera d'utilitzar la carmanyola, així com els efectes de la problemàtica de l'ús del plàstic o alumini. Amb la campanya “Fes servir la carmanyola”, es vol sensibilitzar als i les alumnes, professors/es i pares i mares del perjudici que suposa l'augment de residus i la seva conseqüència sobre el medi ambient i la salut de les persones.

La utilització de la carmanyola cada dia per anar a l'escola amb l'esmorzar suposa un estalvi en el malbaratament de recursos, aigua, energia i contaminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA