Reus i Mont-roig estrenen els instituts escola el curs vinent

Comencen les preinscripcions, el primer any en què les famílies monoparentals i les nombroses s'equiparen en punts

L'increment d'alumnes al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre el curs vinent serà moderat i similar al de l'any anterior. En total, seran 2.680 més al Camp i 660 a l'Ebre, unes dades que, segons els responsables del departament al territori, no faran variar massa les previsions que s'havien fet pel que fa a l'increment de grups i nous centres. Als tres nous grups de P-3 que ja s'han anunciat a Tarragona, i a l'escola de nova creació de Reus (a banda del trasllat als espais definitius de les escoles La Vitxeta i Pi del Burgar), no hi haurà massa novetats més. Al Vendrell es posarà en marxa una escola nova per fer front a l'increment d'alumnat en aquesta zona. Serà l'escola Els Còdols, un centre que entrarà en funcionament de manera provisional, en uns terrenys a tocar dels nous equipaments judicials. En aquests terrenys arrencaran dues línies de P-3 i també es convertirà en un centre 3-16.

Precisament una de les novetats del curs serà la posada en marxa dels primers instituts escola, amb la incorporació del primer curs d'ESO al Pi del Burgar de Reus i al CEIP Joan Miró, de Mont-roig. Són dos centres que ja estan en funcionament però per primera vegada tindran cursos de secundària i seran els primers instituts escola del Camp de Tarragona, és a dir, centres que aplegaran en un únic edifici i sota una única direcció alumnes de 3 a 16 anys. A Reus, l'edifici estarà enllestit al setembre i a Mont-roig, al costat de l'actual escola es faran obres d'ampliació.

Ahir, en el primer dia de preinscripcions no hi va haver aglomeracions a l'Oficina Municipal d'escolarització (OME) de Tarragona, i a la de Reus, durant el matí es van atendre 109 persones i es van tramitar 28 preinscripcions i 9 canvis de centre.

Entre les novetats del procés destaca que les famílies monoparentals s'equipararan a les nombroses a l'hora de sumar els punts que necessiten en la tria d'un centre. Tindran punts extres complementaris, la qual cosa els dóna preferència en relació amb la resta en casos d'empat.

Per tenir els avantatges hauran de posseir el títol de família monoparental que tramita Acció Social. El departament va reclamar ahir que s'acceptin les famílies que, tot i no disposar del carnet, han encetat els tràmits per obtenir-lo. Des d'Educació, però, es considera indispensable tenir aquest títol.

Tres grups de P-3 més a l'Ebre

A les Terres de l'Ebre es calcula que hi haurà 660 alumnes més, «un creixement sostingut», explica la directora dels serveis territorials, Marian Rojas, que explica que, segons les previsions inicials, el curs vinent hi haurà tres nous grups de P-3 al CEIP Carles III de la Ràpita (un centre que és de tres línies), al Consol Ferré d'Amposta i a l'escola d'Alcanar. Precisament al centre Consol Ferré continua l'ampliació de cursos, i el vinent, acabades les actuacions de la segona fase, s'hi afegiran els alumnes de segon i tercer de primària. L'any vinent no es crearà cap centre nou a les Terres de l'Ebre però sí que es farà la segregació de l'IES de l'Ebre (on només s'impartirà formació professional) i començarà provisionalment el tercer institut de Tortosa amb tres línies d'ESO i dues de batxillerat. Aquest institut començarà a funcionar provisionalment a l'IES de l'Ebre mentre es construeixi el nou institut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.