Educació

L’afectació per Covid arriba a un 40% d’instituts

Aspec-SPS i la CGT critiquen el criteri d’Educació per informar dels casos

El sindicat de professors de secundària Aspec-SPS i la CGT van alertar ahir que l’afectació de la Covid als centres de secundària és d’“aproximadament el doble” que a primària, prenent com a base les dades que ofereix el Departament d’Educació però estenent la condició d’afectat a tots aquells completament confinats, als que tenen un o més grups confinats o als que tenen 10 o més alumnes confinats. Amb aquesta informació mantenen que hi ha un 39,1% d’instituts de secundària i gairebé un 30% dels centres de primària i secundària afectats per la Covid-19. En canvi, calculen que les escoles de primària afectades representen un 17,5% del total. Els representants d’Aspec-SPS van criticar les “incoherències” en les dades d’Educació i van afirmar que el criteri “no és l’adient per visualitzar el nombre de grups i persones afectades”. Per territoris, i segons el sindicat, un 26,8% de les escoles de primària afectades són al Vallès Occidental, un 33,7% dels centres de primària i secundària depenen dels serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental i un 47,9% dels instituts d’ESO afectats també es localitzen al Vallès Occidental. El territori menys afectat serien les Terres de l’Ebre en tots els tres àmbits educatius. Conclouen que després de 3 setmanes, la incidència de la Covid-19 als centres “continua en augment” i que l’estabilització i reducció “puntual” de les xifres de confinaments respon a la reducció de 14 a 10 dies de la quarantena.

Els patis no són prou verds per fer-hi classes

Els patis de ciment i els espais verds massa allunyats del centres educatius són dues de les raons que addueixen els docents a l’hora de descartar fer més classes a l’aire lliure, segons una enquesta coordinada des del CREAF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que van respondre més de 100 mestres. La necessitat de les escoles d’impulsar activitats a l’aire lliure, que s’ha accentuat arran de la crisi sanitària per la Covid-19, topa també amb la falta de personal per controlar els alumnes en un espai obert, on una sola persona per a 25 estudiants és insuficient, i amb la manca de formació dels docents per traslladar les activitats del dia a dia de l’aula a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia