Educació

Gandia aprova la universalització de l'educació infantil

Els 123 xiquets i xiquetes que han quedat en llista d'espera a la matrícula de juny, podran matricular-se a centres privats de la ciutat a preu d'escoleta municipal.

Amb aquest pla s'acompleix el compromís amb l'educació infantil.

El coordinador del Govern local de Gandia, Alfred Boix, ha anunciat l'aprovació, per part de la Junta de Govern, l'anomenat Pla per a la Universalització de l'Educació Infantil, una proposta que permetrà que tots els xiquets d'entre 0 i 3 anys de la ciutat, puguen estar matriculats a escoletes de la vila a preus públics sufragats allà on convinga, la diferència de preu.

Amb aquest pla, s'acompleix amb el compromís adquirit amb el consell de Participació Ciutadana dintre del Plan E de 2010, gràcies al qual Gandia ha realitzat un gran esforç per garantir la conciliació entre vida familiar i laboral.

El coordinador ha explicat que, després de la matriculació del mes de juny, a l'educació infantil d'entre 0 i 3 anys han quedat en llista d'espera per als centres públics un total de 123 xiquets. Amb l'aprovació d'aquest pla, aquests xiquets podran ser matriculats a centres privats pagant preus públics.

Aquest és el compromís que va adquirir el govern municipal: garantir que totes les famílies de Gandia puguen portar als seus fills a centres educatius, a preus assequibles, per tal de poder facilitar-los la seua vida laboral.

Per una part, l'esforç de l'Ajuntament s'ha centrat en la construcció d'una important xarxa d'escoletes municipals. En el que va de 2010, s'han posat en marxa dos noves escoletes a la ciutat: la de Corea i la de Raval-Benipeixcar. A més, es troben en diferents punts de tramitació les escoletes del Centre Històric, les Foies i Sanxo-Llop.

L'altre esforç municipal per a la universalització, es troba en aquest pla, amb el què es garanteix educació infantil a preu públic a tots els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys sufragant la diferència de preu que hi ha entre la matrícula a un centre privat i a un públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA