Educació

La XXVII Universitat d'Estiu de Gandia marca un punt d'inflexió per al futur

Liduvina Gil, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gandia i Joan del Alcàzar, director del cursos d'estiu, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per tal de fer una avaluació del que ha estat la vint i setena Universitat d'Estiu de Gandia (UEG) que es va clausurar el passat divendres.

Per a Del Alcàzar aquesta edició marca un punt d'inflexió en el que ha estat el transcurs de les darreres edicions de la UEG: «enguany hem començat a canviar el rumb. Cal introduir canvis que han de ser significatius ja que la Universitat no és la mateixa després de la implantació del Pla Bolonya, i, per tant, la UEG tampoc pot ser la mateixa».

El Director ha qualificat aquesta edició de «totalment exitosa». En total han estat 1307 les matrícules realitzades, «una excel·lent xifra que es manté en la línia dels anys anteriors». D'aquesta xifra, hi ha un notable domini de dones (859) sobre els homes matriculats (448) i s'ha produït un equilibri entre les titulacions de les quals procedien els alumnes. A més, cal destacar els alumnes de la Universitat dels Majors ja que «més del 50% dels alumnes grans amb que compta el CIG-UV han participat en la UEG». Entre els cursos que més èxit han tingut cal destacar el curs de Pediatria, que ha comptat amb la col·laboració de l'Hospital San Francesc de Borja, i el curs sobre Educació sexual, com a disciplina acadèmica.

Del Alcàzar ha destacat també la importància de les relacions internacionals. De fet, destacava que gràcies a la visita de la delegació brasilera, Gandia s'ha fet més visible: «la ciutat s'ha convertit en un model urbà extraïble a altres latituds. És una ciutat per als vianants, on els cotxes han perdut protagonisme. Un model de ciutat que ha cridat l'atenció als nostres visitants i que han vist possibilitats d'exportar al Brasil».

Per la seua banda, la regidora Liduvina Gil es felicitava per l'èxit de l'edició i pel nivell de participació i expectació que s'ha creat «una vegada més». Gil ha destacat el nivell de les activitats obertes al públic en general que han tingut una participació nombrosa. Una mitjana de 80 persones assistiren a les taules rodones, mentre que una mitjana de 500 persones conformaven el públic de les nits. A més, la regidora destacava la importància de que la Universitat «s'haja unit a les celebracions del V Centenari a través del lema de l'edició i de que aquesta UEG haja reforçat l'adscripció al centre del Espaço de Cultura Brasilera».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia