Educació

Els mestres d’escola bressol i d’adults es reivindiquen

Uns 200 docents participen en la concentració en l’últim dia de vaga de la comunitat educativa

Els sindicats calculen en un 25% el seguiment de la vaga a la demarcació i Educació ho rebaixa al 6%

Els mestres de les escoles bressol i els de les escoles d’adults, dos col·lectius de docents que es consideren “invisibilitzats” i “oblidats”, van fer sentir les seves reivindicacions en l’última jornada de vaga convocada pels sindicats d’educació. La portaveu dels mestres de l’etapa dels 0 als 3 anys, Natàlia Guifré, va demanar més recursos i que se’ls tingui en compte: “Som aquí per fer visible la infància de 0 a 3 anys, perquè formem part del sistema educatiu i no ens poden deixar enrere.” A l’escala de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat a Girona, el col·lectiu va alçar pancartes on es podien llegir lemes com ara: “Dignitat pel 0-3” i “Lluitem per la petita infància”.

Entre els 200 manifestants que van participar en la concentració al davant de la Generalitat, hi havia també professors de l’Escola d’Adults de Girona que van afegir-se a la mobilització dels docents. “Som les grans oblidades. Som l’ensenyament postobligatori, no se’ns té en compte i hi ha poca inversió. És un col·lectiu molt necessitat. Volem que se’ns escolti”, va destacar Montserrat Mola, professora de l’Escola d’Adults de Girona.

Donant suport a la mobilització hi havia un grup de professors de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona. A banda de la reversió de les retallades i de més inversió en educació, des del Vives es va insistir en la necessitat d’abaixar les ràtios per una millor qualitat de l’ensenyament per a l’alumnat. Marc Güell, professor de tecnologia a l’institut Vicens Vives, té una mitjana d’entre 26 i 28 alumnes i considera que la xifra òptima seria un màxim de vint.

La protesta dels docents va començar a les nou del matí amb tres marxes lentes que van sortir de diferents punts de la ciutat, del pavelló de Fontajau, del pàrquing del Wala i de l’estació de tren per confluir al davant de la Generalitat. La més multitudinària va sortir de Fontajau, que va aplegar una seixantena de persones. A les deu del matí, les tres marxes es van unir al pont del Dimoni per continuar fins a la Generalitat. A la pancarta de la capçalera de la manifestació s’hi podia llegir: “Per uns pressupostos socials, revertim les retallades.” Els docents van insistir que la mobilització no es concentrava en l’avançament del curs escolar. Així, entre les proclames que van cridar hi havia: “No són cinc dies de festa, són deu anys de retallades.” La pluja va deslluir la marxa, tot i que els sindicats van celebrar el centenar de persones que es van congregar la davant de la Generalitat, on es va llegir un manifest unitari.

El sindicat Ustec-STEs va calcular el seguiment de la vaga a les comarques gironines en un 25%, mentre que el Departament d’Educació va rebaixar el percentatge a un 6%.

LES FRASES

Som aquí per fer visible la infància de 0 a 3 anys, perquè formem part del sistema educatiu
Natàlia Guifré
mestre d’escola bressol
Som ensenyament postobligatori, i hi ha poca inversió tot i ser un col·lectiu molt necessitat
Montserrat Mola
PROFESSORA DE L’ESCOLA D’ADULTS DE GIRONA

Ustec denuncia l’immobilisme d’Educació

La portaveu d’Ustec-STEs a Girona, Glòria Polls, va criticar “l’immobilisme i l’hermetisme” del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i la falta de diàleg del departament. Els sindicats van assegurar que després de cinc jornades de vaga no s’ha aconseguit cap acord, però reivindiquen que les mobilitzacions no han estat en va. Per això la portaveu del sindicat Ustec a les comarques gironines va demanar que el professorat respongui a futures crides a la mobilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona