Educació

La segregació escolar baixa entre un 18 i un 42% a Salt

Són dades de l’informe del Síndic de Greuges que compara la situació en escoles i instituts els cinc darrers cursos

És un dels deu municipis de més de 5.000 habitants amb millor tendència

La segregació escolar ha baixat entre un 17,9 i un 41,6% a les escoles i instituts de Salt, segons l’informe del Síndic de Greuges que compara la situació els cinc darrers cursos i recull l’agència ACN. L’estudi, que parteix de dades del Departament d’Educació, situa la població entre els deu municipis de més de 5.000 habitants amb millor tendència entre els cursos 2018/2019 i 2022/2023.

L’índex de dissimilitud (el barem que es fa servir per mesurar la segregació) reflecteix que a Salt, on tots els centres educatius són de màxima complexitat, s’ha reduït del 0,39 al 0,32 a infantil i primària i del 0,36 al 0,21 als instituts. El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Salt, Fermí Cunill, va destacar que aquestes dades reflecteixen que els esforços abocats en la cohesió i per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats per a tots els infants saltencs estan tenint resultats: “Les dades demostren que anem per bon camí a l’hora de treballar en el fet de donar les màximes oportunitats als alumnes del municipi.” I hi va afegir: “No vol dir que no hi hagi feina per fer, però ens anima veure que les accions van per bon camí.”

Segons el regidor, l’informe del Síndic també contribueix a trencar estereotips negatius al voltant de Salt: “Estem demostrant que tots els centres educatius són de màxima complexitat, però que tenim professors i mestres amb un compromís brutal i amb projectes educatius molt engrescadors.”

Per la seva banda, la directora de l’escola El Gegant del Rec, Carme Gutiérrez, va remarcar que, a banda de tenir un claustre molt implicat en el projecte, també és imprescindible el vincle amb les famílies, en què hi ha molt suport i complicitat.

LA FRASE

Les dades reflecteixen que els esforços abocats per a la cohesió i l’equitat tenen resultats
Fermí Cunill
REGIDOR D’EDUCACIÓ

Pla educatiu i complicitat per dur-lo a terme

El regidor d’Educació, Fermí Cunill, recorda que, el 2018, el ple de Salt va donar llum verd al pla educatiu, que dissenyava estratègies fins al 2025 i perfilava fins a 111 accions concretes. El pla pivota en tres principis concrets: trencar les lògiques de la segregació escolar i social per assolir l’èxit educatiu, l’educació 360 (a temps complet i que abasta també el temps fora de l’aula) i Salt com a vila acollidora. També va posar en valor la complicitat entre les institucions, la comunitat educativa i els agents socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona
societat

Caldes de Malavella presenta el cartell de la Festa Major

caldes de malavella
Societat

Mor Alfredo Miranda, gerent de diversos concessionaris del Grup Forné