Educació

educació

La Càtedra Tekhné incorpora el projecte ‘BaskEUball’ amb el CB Salt i l’Escola La Farga

El projecte inclusiu BaskEUball posa en valor l’esport i vincula l’anglès, l’art i la tecnologia

La Càtedra Tekhné incorporara el projecte educatiu ‘BaskEUball’ amb la col·laboració de CB Salt i l’Escola La Farga. Així ho han anunciat aquest migdia durant la presentació del Projecte Basquet ChangeMaker: Juga, inclou i educa (BaskEUball), una idea del Club Bàsquet Salt ha esdevingut un projecte europeu amb socis d’Espanya, Lituània i Grècia. La Càtedra treballa conjuntament amb el municipi de Salt i les seves organitzacions per connectar experiències d’aprenentatge i assegurar que els infants i joves, desenvolupin competències digitals.

Segons Jordi Freixenet, director de la Càtedra Tekhné, iniciatives com el BasKEUball els permet “fer projectes de recerca amb i pels mestres, i en definitiva amb i per a les escoles”. D’aquesta manera, durant els primers deu mesos de l’acció, el consorci ha pensat com integrar el bàsquet al currículum de les escoles i ha esbossat un programa d’activitats extraescolars amb la finalitat de garantir una educació integral i de qualitat pels infants, que ha culminat amb l’elaboració de dos recursos per guiar als mestres, entrenadors i monitors d’extraescolars que participaran en el pilot.

Així, durant aquest curs acadèmic, les escoles del consorci han seleccionat una vintena d’alumnes (deu nens i deu nenes) i s’oferirà un programa gratuït d’extraescolars per a tots els membres dels equips de bàsquet involucrats al projecte. La proposta d’extraescolars tindrà una àmplia gamma d’activitats lúdiques per dur a la pràctica en espais interiors i exteriors tant en la llengua vehicular dels centres educatius com en anglès: art, ciència, creatives, jocs populars i esportius, etc. En aquest sentit, per la directora de l’Escola la Farga, Natàlia Nadal, el projecte els ha permès “posar l’esport al centre de l’educació i alhora extendre-la mes enllà de la pròpia escola”.

Per altra banda, el projecte integra el bàsquet al currículum acadèmic de les escoles participants. Inicialment, a Educació Física i a les dinamitzacions del patí, però s’espera que més endavant ho faci en altres àrees com ara matemàtiques, ciències o música (basket beat). Aquesta acció culmina amb tres tornejos presencials de bàsquet a Grècia, Lituània i Espanya, una oportunitat única pels infants.

En paral·lel, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha destacat el valor afegit que suposa la càtedra en els projectes d’inclusió i d’igualtat d’oportunitats a Salt i ha remarcat que “aquest nou projecte ‘BaskEUball’ a més vincula l’Esport, l’anglès, l’art i la tecnologia, per tant un projecte global i internacional”. La Vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, la doctora Sílvia Llach, valora molt positivament el projecte, ja que permet a la Universitat “escoltar el territori i respondre a les seves necessitats, d’igual a igual, des del compromís comunitari, millorant la universitat des de la igualtat”.

Des del curs 20-21 l’Ajuntament de Salt i la Universitat de Girona impulsen la Càtedra Tekhné, vinculada al pensament, la tecnologia i l’aprenentatge creatiu. Aquesta Càtedra té per objectiu fer de la Universitat de Girona i dels municipis de la seva xarxa referents acadèmics i d’administració local, respectivament, en l’esfera internacional de les Tecnologies per a l’Aprenentatge Creatiu i la Inclusió Social.

La Càtedra Tekhné també ha desenvolupat a Salt altres projectes com Talent Maker amb l’escola El Pla, MonTech amb el Gegant del Rec i el Veïnat, Creative Steam amb l’IES Salvador Sunyer i l’IES Vallvera el projecte DIVERSE i InvenCAT .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia