Educació

salt

Uns 2.600 nens participen el projecte socioeducatiu ‘Juguem?’

Uns 2.600 nens i joves de Salt i les seves famílies van participar el 2023 en el programa socioeducatiu Juguem?. Aquest projecte té lloc en l’espai públic del municipi, que aquest programa potencia com a espai educador i de cohesió social i d’ús compartit i consensuat amb l’objectiu d’afavorir la convivència a Salt.

El programa té quatre àmbits d’intervenció: Patis i Places, Extraescolars, Espai Lector i Itineraris Segurs. En el primer, Patis i Places, hi han participat 1.670 nens i joves, amb una mitjana de 200 participants cada mes. Durant l’estiu, la participació va augmentar fins a 350 cada mes. Aquest àmbit ha servit per dinamitzar set espais amb propostes de lleure educatiu, però també amb activitats lúdiques, esportives i artístiques. Els espais on han tingut lloc el gruix de les activitats són la plaça del Mercat, la plaça Llibertat, la plaça Catalunya, i els patis oberts de l’escola La Farga i l’espai de Som Salt. A l’estiu, també s’ha dinamitzat el parc de la Massana.

El projecte Extraescolars ha comptat amb la participació de 810 alumnes de primària i d’ESO entre el curs passat i aquest. Les entitats de Salt presenten la seva proposta i els alumnes poden participar en les activitats pagant 15 euros per tot el curs.

L’Espai Lector s’ha consolidat amb una participació mitjana de 20 nens cada dia. Durant tot l’any han passat pel Mas Mota més d’un centenar de nens per participar en aquesta activitat, que té l’objectiu de fomentar la lectura entre els més petits treballant de forma comunitària amb els familiars.

Per últim, en el projecte Itineraris Segurs es van fer activitats amb els centres educatius les Arrels, Mas Masó, el Veïnat, la Vilagran i l’institut Vallvera. Hi han participat 1.700 alumnes, que han continuat la feina de pintar els itineraris escolars i alguns dels passos de vianants dissenyats pels mateixos alumnes.

Segons l’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), aquest projecte ajuda a “convertir els espais públics del municipi en instruments educatius que afavoreixen l’equitat i també la conciliació familiar”. El projecte va tenir un pressupost de 115.000 euros de les arques municipals, però també cal afegir-hi els 25.000 euros de la Diputació de Girona. A més, la Fundació Atenea va col·laborar amb l’aportació de 113.757,34 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia