Educació

EDUCACIÓ

L’institut Vall de Llémena tindrà un mòdul

L’institut Vall de Llémena guanyarà un mòdul prefabricat a partir del setembre a causa de l’augment de l’alumnat. L’Ajuntament de Sant Gregori i el Departament d’Educació han acordat instal·lar l’equipament en un terreny municipal a tocar del menjador escolar, molt a prop de la seu del centre de secundària, a la plaça Rafael Masó.

L’alcalde, Quim Roca (Junts), afirma que la gestió municipal ha contribuït a trobar una solució que considera adient. “Amb aquest mòdul garantirem tots els espais necessaris pel creixement que tenim ara, sense perdre l’aula taller i l’aula laboratori”.

El consistori va reservar aquest espai amb antelació. “Si no ho haguéssim fet, el mòdul hauria hagut d’anar a la plaça Rafael Masó o en una pista coberta que tenim. Allà hi hauríem hagut de posar aules i, per tant, hauríem perdut un equipament esportiu”. El barracó s’instal·larà d’aquí uns dies, la primera setmana de juliol.

El Departament i el consistori han preferit instal·lar el barracó amb dues aules al mig del poble, molt a prop de l’escola Agustí Gifre. “Cabrien en l’edifici actual, però hauria anat en detriment de perdre aules específiques”. L’institut Vall de Llémena va néixer el 2014 com a centre adscrit a l’esmentat col·legi amb 46 alumnes. Al cap de cops mesos, va ser batejat amb el nom actual. Fins ara ocupa dos pisos de l’edifici de la biblioteca Miquel Martí i Pol i algun espai dels baixos, amb un total de 13 aules.

Des de fa anys, l’Ajuntament de Sant Gregori té reservats uns terrenys a l’entrada del poble (venint des de Girona) per a la hipotètica construcció del nou institut. El consistori també treballa perquè, si algun dia no és necessari el barracó, el solar quedi alliberat i s’hi pugui construir l’ampliació del menjador escolar. “L’ampliació del menjador, l’estem treballant amb el Departament”, afirma l’alcalde.

Tres línies

Aquest curs hi ha hagut 11 grups a l’institut. Amb el barracó n’hi haurà 12 i la previsió és que vagin a menys –en seran 10 el curs 2027/2028, segons les previsions de la Generalitat. Al centre, de tres línies i amb més de 300 alumnes, s’hi fa de 1r a 4t d’ESO. A més, des del 2021, hi ha el cicle de formació professional de grau mitjà de vídeo, DJ i so. Per això, l’Ajuntament cedeix instal·lacions de l’espai de la Pineda, de Ràdio Sant Gregori i dels locals de l’església.

LA XIFRA

46
estudiants
tenia el centre de secundària de Sant Gregori quan va obrir, el 15 de setembre del 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa
urbanisme

Prop de 60 obres complicaran la mobilitat a l’estiu a Barcelona

Barcelona

Comença la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

OLOT
Societat

La Diputació de Barcelona destina 100 milions a la xarxa d’abastament d’aigua

Barcelona
Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona