Educació

La UdG veu l’estadi del Girona com una oportunitat “latent” de creixement a llarg termini

La Universitat de Girona (UdG) veu una oportunitat per créixer en espais en els propers anys: utilitzar l’estadi Montilivi. El rector de la UdG, Quim Salvi, ha afirmat en una entrevista a l’ACN que ho considera una oportunitat “latent” si el Girona FC manté les bones classificacions a la lliga de futbol. Això implicaria que el club necessités un estadi més gran per a més espectadors i permetria que la UdG es quedés amb aquest terreny per ampliar les seves instal·lacions. De moment, encara els queden dues parcel·les lliures a Montilivi però ja hi ha projectes per edificar-hi nous serveis. Una és on actualment hi ha els barracons entre la biblioteca i l’Escola Politècnica Superior. L’altra és al costat d’on hi ha una residència universitària i allà la universitat en projecta una altra. Per això Salvi assegura que han quedat “encapsulats” i cal buscar nous espais perquè la universitat segueixi creixent a una dècada vista.

En paral·lel, al campus del Barri Vell, la universitat manté cinc cases que eren propietat de les monges butinyanes. El rector creu que aquestes propietats seran “una vàlvula” que permetran incrementar l’espai de serveis per a estudiants. A més, cal sumar-hi l’edifici actual on hi ha les facultats d’Infermeria i Medicina. Si el Campus de Salut es converteix en una realitat i aquestes facultats es traslladen al costat del nou Trueta, l’edifici quedarà buit per a nous usos. Per això el rector creu que si tots aquests condicionants es materialitzen, la UdG “pot afrontar els propers 10 o 15 anys amb les necessitats força ben cobertes”.

D’altra banda, el nou edifici que preveu construir la universitat al campus de Montilivi es remunta al 2002, quan es va decidir projectar un edifici d’aulari compartit entre l’Escola Politècnica Superior i la Facultat de Ciències. La construcció permetrà treure tots els mòduls prefabricats que hi ha a dia d’avui al campus i previsiblement després de l’estiu la universitat ja triarà el projecte. Segons continua explicant a l’Acn, per a la primera fase de la construcció d’aquest nou edifici, la UdG té reservats 5 milions d’euros. Quim Salvi assegura que és tot el que han pogut estalviar després de molts anys sense executar cap obra.

Aquest aulari nord complementarà l’aulari sud que ja es va fer al davant de l’edifici de la facultat de Ciències. Ara, aquest espai s’ha quedat petit i per això cal aixecar l’últim tros d’espai reservat per a construir-hi amb un nou aulari. Aquestes instal·lacions serviran per donar serveis als estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia