Educació

Uns 600 alumnes de la demarcació comencen les PAU de setembre

Gairebé 600 estudiants de la demarcació de Girona (590) han començat a examinar-se aquest matí en la convocatòria extraordinària de les Proves d’Accés a la Universitat. La Noa arribava a les vuit del matí a la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Girona (UdG). Segons informa l’ACN, ho feia una hora abans de començar la primera de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) que des d’aquest dimarts i fins dijous es fan a Girona i Barcelona. En el seu cas, s’ha vist obligada a fer-les al setembre perquè a finals de curs va suspendre una assignatura del batxillerat que li va impedir matricular-se al juny.

Ara, una vegada feta la recuperació, ja ha pogut matricular-se per a la convocatòria del setembre. La seva intenció és poder ser pilot d’avió i per això assegura que ha estudiat tot l’estiu. “Costava perquè entre la calor i la feina no trobava la concentració”, afirmava l’estudiant. Malgrat tot, es mostra confiada en poder superar la prova.

En una situació similar hi ha en Domènec, qui va suspendre una assignatura del batxillerat i no ha pogut examinar-se fins al setembre. En el seu cas, afirma que no ha estudiat “gaire” perquè la feina i “gaudir de l’estiu” se li han emportat la major part del temps. Tot i així afronta les proves amb tot l’optimisme del món: “Tinc fe que m’aniran bé”, afirmava l’estudiant.

A partir de dos quarts de nou, la Noa i en Domènec han posat els nervis a un calaix i han anat fins a l’aula per identificar-se i aconseguir la identificació corresponent per fer les PAU. Mitja hora per aconseguir les etiquetes, entendre el funcionament, habituar-se a l’espai i rebre totes les instruccions necessàries. I a partir de les nou, el primer examen ja era sobre la taula dels 7.672 alumnes inscrits a les proves arreu de Catalunya.

Dues fases

Les proves es divideixen en dues fases, la general que és obligatòria i consta de cinc exàmens; i l’específica, que és voluntària i on els estudiants es poden examinar de fins a tres matèries que poden triar entre 23, segons el batxillerat que hagin cursat, i que serveix per pujar nota.

Com ja va passar en la convocatòria del juny, les proves mantenen l’estructura general a excepció d’un canvi a català i castellà, on els alumnes hauran de respondre dues de les quatre opcions que se’ls donen. Dues d’aquestes seran les habituals de control de les lectures obligatòries de segon de batxillerat, però les altres seran de caire més competencial, seguint el nou currículum aplicat amb la llei estatal d’educació, la LOMLOE. Així, a la pràctica els estudiants que s’examinen aquest any ja podran esquivar les lectures obligatòries a les proves.

D’altra banda, història de la filosofia ha tornat a ser matèria comuna i no específica i els estudiants poden escollir de quina de les dues matèries es volen examinar.

Els estudiants que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les PAU i tindran nota d’accés a la universitat. En aquest càlcul, la nota de batxillerat té un valor del 60% mentre que la fase general de les PAU val un 40%, sempre i quan s’obtingui un mínim d’un 4 en la mitjana dels cinc exàmens de la fase general.

En la fase específica també s’han incorporat les matèries d’història de la dansa i de la música i literatura dramàtica. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d’admissió que pot arribar fins als 14 punts. La ponderació es fa en funció de les matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar i perquè una matèria sigui ponderada s’ha d’haver obtingut com a mínim un cinc.

Les notes, el 17 de setembre

Els resultats d’aquesta convocatòria extraordinària es coneixeran el 17 de setembre. A la convocatòria ordinària del juny s’hi van presentar 42.500 alumnes i la nota més alta va ser un 9,9 que van obtenir dos estudiants, un d’un institut de Santpedor i un altre d’un centre de Cerdanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Nou equipament a Barcelona per atendre el maltractament infantil a la llar

Barcelona
urbanisme

Enllestides quatre promocions amb 151 habitatges de protecció oficial al districte de Sant Martí

Barcelona

L’Ajuntament gestiona 35 habitatges per a famílies vulnerables

BANYOLES

Uns 600 alumnes de la demarcació comencen les PAU de setembre

GIRONA

La Diputació destina 5 milions en actuacions d’eficiència energètica

GIRONA
política

ERC avisa que allargar la pista del Prat és incompatible amb l’acord

barcelona

La URV impulsa un mètode sostenible per preparar medicaments i pesticides

Tarragona
Societat

Els incendis forestals cremen 495 hectàrees entre juny i agost

Barcelona

L’Espai Gironès i el CB Salt signen un nou acord de col·laboració

SALT