Educació

educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

El departament rebaixa de 31.404 a 16.014 els estudiants que no van poder entrar a cap cicle formatiu

El mateix dia que més de 161.000 alumnes han començat les classes a la Formació Professional, el departament d’Educació i Formació Professional ha obert aquest dijous una convocatòria extraordinària de preinscripció d’FP amb un total de 19.514 places a diferents cicles de grau mitjà i superior. L’oferta arriba un cop ha acabat el procés de matriculació, que es va fer del 2 al 6 de setembre, i que ha permès conèixer exactament aquells estudis on encara hi ha vacants.

A finals de juliol, més de 31.404 estudiants que havien fet la preinscripció a l’FP no van poder entrar a cap de les deu opcions que havien triat. D’aquesta gran quantitat de peticions, el departament ha informat que un cop acabada la matriculació i confirmada i comprovada la documentació aportada, s’ha acabat reduint a 16.914, que ara hauran de tornar a tramitar la preinscripció en alguns dels estudis on encara hi ha lloc.

D’aquests 31.404 estudiants que volien fer FP i no van obtenir plaça, el departament sempre a precisat que alguns han acabat optant pel batxillerat, per la universitat o per entrar al mercat laboral. També hi ha casos en que les famílies trien centres privats per assegurar-se la plaça i en d’altres situacions, la petició es va fer sense aportar la informació necessària (títols, certificats, etc). En definitiva, des d’Educació ja es preveia, com ha passat en els últims anys, que la xifra de 31.404 sol·licituds sense plaça acabaria rebaixant-se.

Segons el departament, ara queden 9.020 places vacants de primer curs a diferents cicles formatius de grau mitjà i 10.494, de grau superior. Així, les persones que ho vulguin podran optar a fer la preinscripció, tant si es van quedar sense plaça a l’estiu com si no van participar del procés i ara ho volen fer.

Els cicles amb més vacants a grau mitjà són Gestió administrativa, Sistemes microinformàtics i xarxes, Atenció a persones en situació de dependència, Curses auxiliars d’infermeria, Guia en el medi Natural i Lleure i Activitats comercials. Pel que fa a cicles superiors, la major part de vacants es concentren en Administració i finances, Integració social, Educació infantil, Automatització i robòtica industrial i màrqueting i publicitat.

Es pot consultar quina disponibilitat de cicles formatius i a quins centres hi ha vacants a través de la web mapaescolar.gencat.cat.

Des d’aquest dijous fins al 16 de setembre, doncs, es pot tornar a tramitar la preinscripció o fer noves sol·licituds. El 19 de setembre es publicarà la llista d’admesos i el 25 de setembre es publicarà l’assignació. La matrícula es podrà fer del 26 al 30 de setembre, abans d’iniciar les classes, ja a l’octubre, gairebé tres setmanes després que el curs ja hagi començat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat
medi ambient

Banyoles proposa una ruta en bicicleta pels barris

Banyoles

Finalitzen les obres d’arranjament del local social de Montilivi

girona

Mor un boletaire de 82 a la Vall d’Hebron que havien rescatat d’un forat a Saldes

BARCELONA

La residència Riudeperes de Calldetenes es reformarà totalment el 2025

CALLDETENES
educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

barcelona
SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància

El Vendrell