Can Xapes de Cornellà rememora els seus plats emblemàtics
Amb motiu del primer aniversari de la reobertura de Can Xapes, el popular restaurant de Cornellà del Terri ha organitzat diversos actes. Un va tenir lloc ahir al vespre: un homenatge als plats que van donar nom a l’establiment en la seva etapa anterior. L’equip dirigit pel xef Lluc Quintana va oferir als comensals un menú especial en què hi havia carpaccio a la gamba, peix al forn, bunyols de bacallà i barretines (pebrots del piquillo farcits de carn). Pel 27 de juny s’ha previst una cata de vins de cooperatives catalanes amb maridatge de formatges de Mas Alba.
Funció social
Fundat a la dècada de 1940 com a part del cinema Rosa, el restaurant Can Xapes va tancar dl 2010. Ara fa quatre anys va llogar el local AD’Iniciatives socials –una entitat gironina sense ànim de lucre que treballa amb joves en risc d’exclusió social– per fer-hi les pràctiques del curs cuina que fan a aquells nois i noies. Des que l’any passat es va reobrir Can Xapes de cara al públic, s’hi fan les dues activitats de manera separada, tot i que els alumnes ajuden algun cop els professionals del restaurant.