Administracions

Lloret deu 1,58 milions de la piscina, segons el jutjat

La sentència en primera instància reconeix bona part de les reclamacions de la unió d’empreses (UTE) constructores, arran d’un contenciós del 2013

El govern local vol apel·lar ara al TSJC

El sobrecost de les obres de construcció de la piscina olímpica coberta de Lloret, la gestió de la qual va assumir posteriorment el consistori, 1,67 milions segons la unió temporal d’empreses (UTE) constructores –OHL i Àrids Vilanna– l’ha d’assumir el municipi, tot descomptant únicament els 94.499 euros en concepte d’electricitat i gas que s’havien consumit a la instal·lació abans de la recepció de l’obra. Aproximadament, doncs, 1,58 milions, que és el que s’ha dictaminat en la sentència del jutjat del contenciós número 2 de Girona, arran d’un primer recurs del 2013 presentat per l’UTE i ampliat posteriorment.

El govern local va donar compte de la resolució ahir a la tarda, en el ple ordinari, tot i que el regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais, va anunciar que cursaran recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJC). Per Sais, que va lamentar que la sentència no estima “pràcticament cap de les al·legacions per obres no executades i millores” que l’UTE havia proposat per imposar-se en el concurs, l’objectiu és “que es vegin reconeguts aquests drets” en la instància superior. Fonts del govern lloretenc assumeixen que s’haurà de pagar una part de la suma, però inferior –el 2015 situaven la xifra vora els 700.000 euros–, i per això, en el pressupost del 2021 ja van aprovisionar 200.000 euros per reduir el possible impacte de la sentència.

Consolidar terrasses

Amb discrepàncies del PSC, els comuns i Força Lloret, en contra, i crítiques de Cs, tot i que hi van votar a favor, el govern local de Junts, ERC i els quatre regidors adscrits va tirar endavant la consolidació de les terrasses d’hostaleria ampliades durant els temps pandèmics. Han desestimat les observacions del síndic local, amb un informe favorable de la policia local. I l’objectiu és dinamitzar negocis castigats per restriccions i menor afluència de turistes durant la covid-19.

Avui s’activen les zones verdes per als veïns

A partir d’avui, 1 de març, els veïns que hagin rebut el distintiu i abonat els 5 euros de tarifa anual, podran aparcar en les 750 places habilitades de zona verda, a l’entorn de la zona esportiva, Can Xardó, Can Saragossa i Fenals. La implantació continua sent un dels focus de conflicte entre el govern local i els grups de l’oposició, i Cs va presentar una moció perquè s’equiparessin totes les places de zona blava existents –llevat de les situades en primera línia del litoral– a les de verda, amb gratuïtat per als residents que paguin la taxa.

Només Força Lloret s’hi va adherir, mentre que el PSC i els comuns la van tombar, amb queixes sobre el model en si mateix. Pel govern, es tracta d’afavorir la rotació i evitar que vehicles de turistes –a més dels 300 abandonats l’any passat– s’eternitzin estacionats sense pagar en zones residencials. L’executiu local promet revisar els resultats amb vista a 2023, i de cara a aquest març, veient que hi ha veïns d’urbanitzacions que encara no han rebut el distintiu, anuncien que hi haurà uns dies de marge en què encara no se sancionarà i només s’advertirà els infractors que han de regularitzar el pagament del distintiu o pagar per estacionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.