Societat

Un mal càlcul fa aturar unes obres a Girona quatre mesos

L’enderroc de sis edificis al carrer Universitat de Montpeller s’allarga perquè s’han de treure més metres quadrats de fonaments del previst

Encara falta urbanitzar el sector i obrir un vial fins al parc del Migdia

Unes obres a Girona estaran quatre mesos parades a causa d’un mal càlcul de l’Ajuntament de Girona. Els treballs d’enderroc de sis pisos del carrer Universitat de Montpeller s’han hagut de frenar a causa d’una tramitació administrativa sobrevinguda. En principi els treballs es reprendran el dilluns 23 d’aquest mes. La demolició va començar el 12 de setembre i es va interrompre al cap de deu dies.

L’enderroc dels habitatges ja és un fet, però encara falta obrir un vial des del carrer Universitat de Cervera fins al carrer Pau Vila i Dinarés i el parc del Migdia. També caldrà urbanitzar el sector, reconeix el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí (Junts). Els treballs havien tingut un pròleg al juny amb la demolició de dos edificis adjacents. A l’estiu, la companyia elèctrica hi va enretirar una línia.

L’endarreriment dels treballs es deu al fet que a l’hora de treure els fonaments els operaris van adonar-se que hi havia més metres quadrats dels previstos. La tramitació a l’Ajuntament de Girona “d’uns preus contradictoris” –detalla el regidor– ha obligat a tenir el solar amb runes, tancat i sense cap activitat.

En el ple del mes passat, el regidor del PSC Juan Antonio Balbín va preguntar si la paralització dels treballs es devia als “riscos que presentaven els edificis contigus”, cosa que Martí nega: “No hi ha cap mena de risc.”

Les obres havien d’haver començat el desembre del 2021, però es van endarrerir mig any perquè un ocupa s’havia instal·lat en un dels pisos que havien d’anar a terra. El consistori va treballar per trobar-li un lloc on viure.

LA XIFRA

92.062
euros
era el preu de l’adjudicació de les feines de demolició dels pisos. Hi va haver un mal càlcul en els fonaments.

LA DATA

23.01.23
És el dia
de represa dels treballs per completar l’obra al barri Pla de Palau-Sant Pau, que tindrà un nou vial.

Reclamen un pas provisional

L’associació de veïns Pla de Palau-Sant Pau s’ha agafat com una nova decepció la paralització dels treballs. L’allargament del carrer Universitat de Cervera és reivindicat des de fa temps, i l’entrebanc en els fonaments es veu com “un problema més”, afirmen. Els residents consideren que tenint en compte els mesos que no hi ha hagut cap màquina al solar, s’hauria d’obrir un pas provisional per poder caminar en direcció al parc del Migdia abans que s’acabi tot. Els treballs havien de durar cinc mesos. Per tant, a partir del dia 23, s’allargarien fins al maig perquè el consistori deixarà l’espai preparat perquè en el futur es facin pisos de protecció als dos extrems de la parcel·la.

Fonts de l’associació reclamen que el final de les obres hauria de facilitar la mobilitat al sector i contribuir a reduir situacions d’inseguretat. Hi ha ocupacions de pisos molt a prop del solar empantanegat. I el nou vial hauria de permetre que fos una zona de pas i menys aïllada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Deu anys de pur europeisme

Puigcerdà
Pere Alzina
Biòleg, consultor ambiental i impulsor del Projecte Orenetes

“Un de cada tres nius d’oreneta cuablanca encara és destruït”

Arenys de Mar
Figueres

Gispert, Ginestà, Mushkaa, The Thyets i Vicco, estrelles del tercer dia de l’Acústica

Figueres
medi ambient

Les tortugues ‘prodigioses’ del niu de Begur

begur
AdministraciOns

Esparreguera consultarà part del pressupost

Esparreguera
MEDI AMBIENT

Recuperar la biodiversitat marina, l’aposta del port de Tarragona

Calella
SALUT

Nous tractaments per regenerar ferides a l’hospital de Calella

Calella
aDMINISTRACIONS

Abrera consulta a la ciutadania el pla d’ordenació urbanística

Abrera
Mobilitat

Sant Boi posa en marxa avui la zona de baixes emissions, però no multarà fins al gener

Sant Boi de Llobregat