gastronomia
La millor recepta asiàtica es fa a Barcelona
Antonia Pagano, la xef dels restaurants Mont Bar i Mediamanga, guanya el concurs ‘Millor recepta asiàtica de l’Estat’
Ramen ibèric. Aquest és el plat que ha guanyat el concurs Millor recepta asiàtica de l’Estat i n’és autora la xef italiana Antonia Pagano, cap de cuina dels restaurants barcelonins Mont Bar, que té una estrella Michelin, i Mediamanga. Els dos establiments estan de costat a la confluència del carrer Diputació amb Aribau.
Antonia Pagano va guanyar la gran final dels setens premis Asian Culinary Awards, un concurs de referència de la cuina asiàtica que organitza UDON Asian Food, un grup de menjar asiàtic amb més de setanta restaurants que en el 2020 va guanyar el premio Nacional d’Hostaleria. “He volgut recordar els meus anys al Pakta, on barrejàvem productes i plats japonesos i espanyols”, va dir la guanyadora.
Antonia Pagano, que va néixer prop de Nàpols, es va formar com a cuinera a Itàlia però ha estat a Catalunya on ha despuntat. Va començar a treballar amb el reconegut xef Marc Gascons, del prestigiós Els Tinars de Llagostera. Després es va incorporar a l’equip de El Barri d’Albert Adrià , on, segons explica Pagano, és on va agafar la passió per la cuina japonesa. En concret i dels restaurants del grup El arri ella va treballar al Pakta, del carrer Lleida, al Poble-sec. Després, ho faria al Tickets, que està considerat el número 20 en la llista The World’s 50 Best Restaurants.
La xef es va imposar a l’andalusa Inma Yeglesi al gironí Romà Gómez, xef d’Ecoapat.