L’Escola d’Hostaleria guanya El Gran Banquet
A la final del concurs gastronòmic s’ha imposat a l’Escola Vedruna de Girona
L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha guanyat la primera edició del concurs El Gran Banquet, organitzat per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic de Girona. La finalista ha estat l’escola Vedruna Gràcia, informa l’ACN. Durant la final, els dos equips han elaborat la seva proposta de banquet per a 50 comensals.
La proposta presentada pels guanyadors es titulava Collita pròpia: han obert boca amb el còctel Viatge per Girona, amb la poma de Girona com a ingredient principal, per passar a un arròs d’espinacs i espàrrecs amb garotes, tot seguit una terrina de xai amb pèsols i puré d’arrels i per acabar el tradicional xuixo de crema amb gelat de poma i reducció de ratafia.
La taula del jurat professional ha comptat amb vint experts de cuina, sala i sector. Sota el lema Recerca, formació i talent, la competició vol premiar el talent de les escoles d’hostaleria de Catalunya, el coneixement dels productes del territori i la formació..