Societat

Societat

Cosmocaixa explora la ciència de les pel·lícules de Pixar

Una exposició ensenya per primer cop a l’estat la tecnologia i l’enginyeria que hi ha rere obres com ‘Toy Story’, ‘Monstruos S.A.’ o ‘Coco’

Mostra les tècniques i el procés de creació dels films d’animació i permet fer-ne proves en instal·lacions interactives

Toy Story, Cars, Brave, Ratatouille, Wall·E, Monstruos S.A., Coco... la llista de films de l’estudi Pixar que han estat aclamats pel públic és llarga, però encara ho és més el treball que hi ha al darrera per aconseguir el grau de perfecció i realisme que transmeten. Artistes, informàtics i científics col·laboren per combinar tecnologia, enginyeria, matemàtiques, física i altres disciplines que queden al descobert a La ciència de Pixar, l’exposició que Cosmocaixa ha inaugurat aquest matí.

Fins al 3 de setembre, la mostra creada pel Museum of Science de Boston en col·laboració amb l’estudi cinematogràfic permet descobrir que el procés creatiu d’aquestes pel·lícules va molt més enllà de la il·lustració. L’espai s’ha configurat alhora en vuit àmbits diferents corresponents a les etapes o els equips que té Pixar per convertir una idea en un llargmetratge.

Per tant, es pot entendre, però també practicar, com es fa el modelat dels personatges, el rigging (la sensació de moviment natural dels cossos), el tractament de les superfícies, l’arquitectura dels escenaris, l’animació, la simulació (de cabells, aigua o roba), la il·luminació i el renderitzat, que aglutina tots els elements anteriors i crea l’obra final.

A cada pas, els visitants podran practicar amb instal·lacions interactives que permeten modificar personatges, crear textures, moure càmeres, jugar amb llums, combinar efectes i fins i tot crear stop motions propis.

“La mostra fa una dissecció de tot el que hi ha darrere les pel·lícules d’animació de Pixar, a través dels seus populars protagonistes”, explica Javier Hidalgo, cap d’exposicions de ciència de la Fundació ‘la Caixa’.

Diferents nivells

L’exposició està dividida físicament en dos nivells, però, com passa amb les pel·lícules de Pixar, en té molts més de lectura i podrà captivar públic de totes les edats. És el primer cop que es pot veure a l’estat, però el tercer que Cosmocaixa col·labora amb l’estudi d’animació nord-americà.

En paral·lel a la mostra, Cosmocaxia ha programat un seguit d’activitats paral·leles, entre les quals hi ha una conferència destinada a públic familiar on es farà en directe un petit projecte d’animació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]