Societat

Les estacions d’esquí gironines tanquen temporada amb “bon gust de boca”

Gràcies a les últi­mes neva­des, la tem­po­rada d’esquí a les esta­ci­ons giro­ni­nes s’ha allar­gat aquest any més del que estava pre­vist. Vall­ter 2.000 i La Molina tan­quen els remun­ta­dors aquest diu­menge, men­tre que Vall de Núria ja va fer-ho el 31 de març com pre­veia, informa l’Agència Cata­lana de Notícies. La Mase­lla és l’única estació de Piri­neu gironí que man­tindrà les pis­tes ober­tes fins al 14 d’abril.

“Hem aca­bat la tem­po­rada amb bon gust de boca”, explica la res­pon­sa­ble comer­cial de La Molina, Marta Viver, que diu que tot i la poca neu de la tem­po­rada, “s’han pogut fer totes les acti­vi­tats pre­vis­tes” perquè estan “ben pre­pa­rats per fabri­car neu”. A més, aquest cap de set­mana s’ha pogut cele­brar el pri­mer memo­rial Lluís Breit­fuss, pels cam­pi­o­nats de Cata­lu­nya d’esquí alpí abso­luts. En total, La Molina ha orga­nit­zat aquest hivern 53 esde­ve­ni­ments.

En la mateixa línia s’ha expres­sat el direc­tor de Valler, Enric Serra: “Hem allar­gat per les bones con­di­ci­ons i la gent ha res­post”. Ha fet una bona valo­ració de la tem­po­rada tot i reconèixer que “ha estat difícil” per la falta de neu. “Ens va cos­tar molt arren­car; vam començar pel pont de la Puríssima amb la zona de debu­tants i no va ser fins al febrer que vam poder obrir la zona alta”, relata, però diu que diver­si­fi­quen l’acti­vi­tat a l’estació “tant com es pot, sobre­tot quan no hi ha neu sufi­ci­ent”.

Quant a la Vall de Núria, que va deci­dir tan­car les pis­tes el 31 de març, la res­pon­sa­ble de comu­ni­cació Ruth Bover res­salta que “Vall de Núria és una estació de mun­ta­nya i l’esquí és un a més a més de les acti­vi­tats que s’hi prac­ti­quen”. En aquest sen­tit, l’estació no depe­nen única­ment dels esquia­dors, perquè fa anys que ha diver­si­fi­cat l’oferta com, de fet, fan la majo­ria d’esta­ci­ons.

El futur

Pel que fa al futur de l’esquí al Piri­neu gironí, ni La Molina, ni Vall de Núria es mos­tren pre­o­cu­pats en aquest sen­tit. “Les neva­des són cícli­ques”, explica la res­pon­sa­ble comer­cial de La Molina, Marta Viver, que diu que “hi ha tem­po­ra­des més bones i tem­po­ra­des més com­pli­ca­des”, però que estan “ben pre­pa­rats per poder fabri­car neu i garan­tir poder esquiar en bones con­di­ci­ons a pis­tes, quan hi ha tem­po­ra­des menys bones com ha estat aquesta”. La res­pon­sa­ble de comu­ni­cació de Vall de Núria, Ruth Bover, coin­ci­deix a dir que “les neva­des són cícli­ques” i acla­reix que, per això, “Vall de Núria sem­pre fa l’aposta de començar pel pont de la Puríssima i aca­bar per Set­mana Santa”. Una aposta que en el seu cas han man­tin­gut tot i les últi­mes neva­des.

Últim dia de la tem­po­rada

Les bones tem­pe­ra­tu­res i el pai­satge nevat a cla­pes han mar­cat aquest diu­menge l’últim dia de la tem­po­rada d’esquí a l’estació de Vall­ter 2.000 (Ripollès). Dese­nes de per­so­nes hi han pujat per prac­ti­car esquí o snow­bo­ard, però també s’hi han pogut veure afi­ci­o­nats a l’esquí de mun­ta­nya, a les raque­tes de neu o famílies amb tri­neu.

Ber­nat Reguant és un bom­ber afi­ci­o­nat a la mun­ta­nya i amb residència a Cam­pro­don (Ripollès), que aquest diu­menge s’ha adreçat a Vall­ter per prac­ti­car esquí de mun­ta­nya i “aca­bar de rema­tar la tem­po­rada amb una mica d’acti­vi­tat”. A diferència dels esquia­dors que depe­nen dels remun­ta­dors, a Reguant “se li ha fet estrany que hi hagi tan poca neu” perquè, segons ha dit, està acos­tu­mat a “poder esquiar fins al juny”.

A diferència seva, els bar­ce­lo­nins Ser­gio Car­ba­jal i Joel Neriz s’han sorprès que l’estació con­tinués oberta. “Ens venia de gust pujar a fer snow­bo­ard i al veure que encara estava en fun­ci­o­na­ment, hem deci­dit pujar”, relata Car­ba­jal, que asse­gura que es pen­sa­ven que hau­rien de girar cua, però al final han pogut gau­dir de la neu perquè “s’hi està molt a gust amb poca gent”. En la mateixa línia s’ha expres­sat Lluna Solà, que s’ha des­plaçat a l’estació per esquiar amb els seus pares: “Ens agrada molt esquiar i hem vol­gut apro­fi­tar-ho perquè és l’últim dia”.

Per la seva banda, el direc­tor de l’escola d’esquí Nord Sud, Joan Cor­be­lla, ha expli­cat que, tot i que la tem­po­rada ha estat com­pli­cada, “s’ha pogut donar un bon ser­vei” i que el fet de ser una “estació fami­liar” ha permès que els debu­tants pogues­sin pujar tota la tem­po­rada. Pel que fa a les últi­mes neva­des coin­ci­dint amb Set­mana Santa i gràcies a les quals s’han pogut allar­gar els dies d’ober­tura, Cor­be­lla ha dit que “han permès aca­bar la tem­po­rada amb ale­gria”, perquè “s’ha pogut gau­dir de l’estació total­ment blanca i amb una qua­li­tat de neu excep­ci­o­nal, per ser les dates actu­als”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia