Educació

Una comunitat universitària a Girona

El dissabte dia 4 de maig es va organitzat la Jornada de Portes Obertes (JPO) a la Universitat de Girona per a famílies i el públic en general. Va ser una ocasió única perquè els futurs estudiants poguessin conèixer les instal·lacions i l’oferta acadèmica de la mà de professorat i dels mateixos estudiants de la UdG.

Un dels valors que més aprecien els estudiants que venen a la Universitat de Girona procedents de la demarcació o de fora de comarques gironines és precisament la vida universitària en un entorn com el de la ciutat, al seu abast. En primer lloc, els que s’instal·len a la ciutat o bé en pisos o bé en residències manifesten que el fet de viure fora de casa i conviure amb altres joves estudiants és molt estimulant. També valoren especialment que les distàncies siguin curtes, i es pugui fer a peu la majoria de trajectes.

Els estudiants que arriben normalment als centres sense conèixer ningú necessiten sentir que formen part d’una comunitat, l’anomenada #udgent. Poden formar part del Consell d’Estudiants, òrgan de deliberació, representació i consulta del col·lectiu d’estudiants de la UdG, a través el qual participen en l’organització i l’extensió de la vida acadèmica. És destacable el gran nombre d’associacions d’estudiants existents en què poden participar: els Xoriguers (els castellers de la UdG), estudiants i investigadors xinesos, la Batucada, l’Aula Manga, l’Associació de Debat, Multicapacitats… Molts estudis, com ara els de Mestre, Medicina, Psicologia, Ciències Polítiques o Estudiants d’Industrials tenen la seva pròpia associació, que organitza activitats al llarg de l’any, i permet fer comunitat entre persones que cursen el mateix grau. Qui vulgui, sigui estudiant o treballador de la UdG, també té ocasió de fer teatre a l’Aula de Teatre o, si els agrada la música, poden participar al Cor o l’Orquestra de la UdG, que darrerament ha ofert un musical amb gran èxit. Poden participar també en intercanvis lingüístics i en projectes de voluntariat i cooperació internacional, cosa que els permet formar-se com a ciutadans actius i responsables socialment. Finalment, cal esmentar les festes universitàries, des de la tradicional Festa Major fins a la Calçotada. Són punts de trobada que apleguen milers d’estudiants de tots els campus. En una ciutat com Girona, amb una gran oferta d’activitats, els estudiants també participen del teixit cultural i associatiu, i contribueixen al dinamisme de la ciutat universitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.