Societat

Societat

Troben sense vida el magnat britànic Mike Lynch

Va desaparèixer després que el seu iot naufragués a causa d’una forta tempesta

El cos del magnat britànic de 59 anys, Michael Richard Lynch va ser trobat el passat dijous, sense vida, a un quilòmetre de la costa de Porticello (Itàlia). Lynch feia dos mesos que havia quedat absolt d’un cas de corrupció. Per celebrar-ho va convidar a la família, amics i part de l’equip jurídic a bord del seu luxós iot de 54,8 metres anomenat Bayesian. El passat diumenge al vespre, després de navegar per la costa del golf de Nàpols, Capri i les illes volcàniques Eòlies, va aturar-se a prop de la costa siciliana de Porticello. Prop de les 4 de la matinada els va sorprendre una ràpida i violenta tempesta. Segons explica un pescador de la ciutat, Fabio Cefalù, va poder reconèixer la llum d’una bengala alçar-se entre la foscor, però pocs minuts després, el iot ja s’havia enfonsat. Quan van arribar els equips de rescat, tan sols algunes parts de l’embarcació suraven a la superfície. En total hi havia 22 persones a bord, i 15 d’elles van poder ser rescatades aquella mateixa nit. Dijous a la tarda van trobar sis cossos més, tots sense vida, i un d’aquests era el del magnat. Actualment només falta per trobar el cos de la seva filla, Hannah Lynch.

Lynch havia estat un líder empresarial tecnològic. Havia fundat grans companyies del sector com Autonomy Corporation, Invoke o Darktrace, i la gent l’anomenava “en Bill Gates britànic”. El 2006 va ser nomenat membre de la junta directiva de la BBC i l’any 2011 membre del consell de ciència i tecnologia de l’exprimer ministre David Cameron. Aquell mateix any va vendre una de les seves empreses per 11.100 milions de dòlars, molt per sobre del seu valor de mercat. Per aquesta transacció va ser acusat de frau i es va veure immers en un llarg litigi. El maig del 2023 va ser extradit als Estats Units, romanent en arrest domiciliari a San Francisco. El març del 2024 va ser jutjat enfrontant-se a una condemna de fins a 25 anys de presó, però aquest passat mes de juny va ser declarat innocent dels 15 càrrecs que se l’acusava (un de conspiració i catorze de frau electrònic) i va quedar en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

La Policía Nacional marxa de Sant Cugat mentre no troba nou emplaçament

Sant Cugat del Vallès
Infraestructures

A licitació la connexió de l’L9 i Rodalies al Prat

El Prat de Llobregat
Itàlia

Recuperen el cos de l’última desapareguda en el naufragi del ‘Bayesian’

Barcelona
infraestructures

Cauen els primers arbres al parc Joan Miró tot i les protestes

barcelona
Societat

Troben sense vida el magnat britànic Mike Lynch

Transports

Renfe no diu com resoldrà el tall entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders

Tarragona

Tallaran un vial lateral de Països Catalana per les obres del BRCAT

SALT
Societat

Impulsen una campanya per decorar la persianes de comerços al barri de Sant Antoni

Barcelona

Sant Feliu de Guíxols adquireix sòl per a uns 70 pisos de lloguer públic

SANT FELIU DE GUÍXOLS