Societat

Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

Guardonat amb el Premi Ramon Llull (2006) en reconeixement de la seva trajectòria

L’enginyer agrònom Jaume Grimalt Obrador (Felanitx, 1937) va morir dijous, a l’edat de 86 anys, a Palma, segons ha informat el govern de les Illes Balears, que n’ha volgut destacar la llarga trajectòria professional centrada en el sector primari.

Era pèrit agrícola per l’Escola Tècnica de Pèrits Agrícoles de Barcelona i es va llicenciar en enginyeria agrònoma a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms de Madrid. L’any 1964 va entrar a treballar la Direcció General de la Producció Agrària a Madrid, i posteriorment, va ser nomenat vocal de la Mutualitat Nacional Agrària de la Seguretat Social. L’any 1969 va traslladar-se a les Illes per fer d’enginyer encarregat del Servei de Preus i Mercats de la Secretària General Tècnica del Ministeri d’Agricultura. I des de Mallorca mateix, va desenvolupar diverses feines en el Servei Nacional de Productes Agraris, com la reestructuració i regularització del sector lacti en motiu de la incorporació de l’Estat espanyol a la Unió Europea. L’any 1990 va ser nomenat director territorial del Ministeri d’Agricultura i set anys més tard va deixar el càrrec per passar a ser director de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern d’Espanya a les Illes, un càrrec que va ocupar fins al 2005. Paral·lelament, va ser president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla i Llevant de Mallorca (2003-2004), president del Consell Agrari Insular de Mallorca (2004) i vocal del Consell d’Administració de Mercapalma (2005). També va col·laborar amb la posada en funcionament del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

La cerimònia de comiat tindrà lloc dimarts, dia 10, a les 8 del vespre, a la parròquia de Santa Catalina Thomas de Palma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Cambra de Girona incrementa un 30% la formació

GIRONA

Manifestació de treballadors del servei municipal de neteja

BEGUR

El comitè d’empresa de Trambaix convoca aturades a partir de dilluns

Barcelona
judicial

L’Audiència Nacional ordena a la Guàrdia Civil que no destrueixi proves del 17-A

barcelona

Les obres del túnel de Roda de Berà interromprà la circulació de trens durant cinc mesos

Tarragona
Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

Mataró

Sancionen una exregidora d’ICV per haver penjat un cartell vetat de la Festa Major

RIPOLL

Els usuaris de Mataró Bus podran pagar en targeta i arribaran al Tecnocampus

Mataró