Infraestructures i serveis

Inauguren el tram de via verda entre Llanars i Villallonga del Ter

El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha posat en servei el nou tram de la via ciclista del Ter, entre Llanars i Vilallonga de Ter, que té una longitud de 2,4 quilòmetres. L’obra ha costat 1,8 milions d’euros. El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Manel Nadal, ha visitat avui la via que s’emmarca en la ruta ciclista del Ter on hi ha “nuclis de població singulars i un entorn de valor paisatgístic”. Quan els trams que falten estiguin acabats, permetrà donar continuïtat a la ruta del Ferro i del Carbó entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses fins a Setcases.

El tram que s’ha posat en servei discorre en paral·lel a la GIV-5264; s’inicia a la sortida de Llanars, al costat esquerre de la carreta GIV-5264, amb una rampa adjacent a un nou mur per salvar el desnivell amb la carretera i continua a peu de talús fins a Vilallonga de Ter, tot creuant els torrents Gran i de la Paloma mitjançant una nova passera i un calaix de formigó, respectivament. En arribar al nucli de Vilallonga de Ter, la via travessa a nivell la carretera GIV-5264 amb un nou pas semaforitzat per accedir al nucli urbà.

Via ciclista del Ter

La via ciclista del Ter donarà continuïtat a la ruta del Ferro i del Carbó, existent entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, fins a Setcases, amb 26 km de nous trams i que, un cop completada, haurà comportat una inversió global entorn als 10 milions d’euros. A més del que ha entrat en servei, estan finalitzats els trams Sant Joan de les Abadesses - pont del Reixac; pont de Perella - Sant Pau Segúries; camí del càmping/Pont de les Rocasses - Camprodon i Camprodon - Llanars.

D’altra banda, el Departament també està impulsant les obres de la connexió dels trams Camprodon Llanars i Llanars - Vilallonga de Ter, al nucli de Llanars i dels trams Sant Pau de Segúries – pont de la Rovira, i pont de la Rovira - camí del càmping, en coordinació amb l’obra del nou pont de la C-38 a Sant Pau de Segúries. La via ciclista del Ter enllaçarà també amb la ruta cicloturística transfronterera Pirinexus i amb la nova connexió en desenvolupament entre Sant Joan de les Abadesses i Olot, que donarà continuïtat a la Ruta del Carrilet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia