Societat

Societat

Prometen 1,5 milions per millorar la residència colomenca Ramon Berenguer

Una cosa és dir i una altra fer. Això és el que pensen els familiars d’usuaris de la residència d’avis Ramon Berenguer, de titularitat pública –Generalitat– de Santa Coloma de Gramenet. Fa força temps que mouen cel i terra per reclamar millores per aquest centre públic –no gratuït–, que acull al voltant de 130 residents –dades de la Generalitat–. L’Ana i la Rosa representen una de les quaranta famílies que fa mesos i mesos que truquen a totes les portes, incloent-hi la de la Sindicatura de Greuges. Parlen del seu cas però, diuen, “és el de tots”. “La mare fa un any i mig que hi és, i en només sis mesos es va aprimar dotze quilos! Vam anar sabent què passava, què menjava, què no, però va arribar un punt que no ens deixaven ni entrar al menjador.” La mare té 92 anys i té una demència que l’afecta tant a nivell cognitiu com de mobilitat. “Hem vist errors en la medicació, de la nostra mare i d’altres. Però si li han donat la medicació de la senyora que comparteix habitació amb ella! La mare va caure quatre vegades i ningú va ser capaç d’explicar-nos què li havia passat.” El principal problema, indiquen les famílies, és la falta d’infermeres. “Des del juliol, el cap de setmana no n’hi ha. La medicació la donen auxiliars. Ens han dit que no hi ha infermers, i pot ser cert, però aquest no és el problema de les famílies ni els residents.” Tampoc estan contents de l’atenció rebuda de la direcció.

Divendres es va saber que la Generalitat s’ha compromès a aplicar un pla de xoc. Han anunciat que destinaran 1,5 milions d’euros dels fons Next Generation per solucionar els problemes de climatització. Les obres començarien el segon semestre del 2025. El pla inclou la contractació d’un responsable higienicosanitari i la cobertura urgent de tres llocs d’infermeria. Membres de la conselleria de Drets Socials i l’alcaldessa, Mireia González, van visitar el centre el 5 de setembre. Es van reunir amb direcció i representants de les infermeres.

Les famílies valoren de manera molt positiva les notícies, però afirmen: “Estarem pendents de tot el que s’ha promès i continuarem amb les mobilitzacions mentre no hi hagi resultats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia