Societat

successos

Un mort i nou ferits en el xoc d’un camió contra set vehicles i un edifici a Lleida

Una persona ha mort i nou més han resultat ferides de diversa consideració en el xoc d’un camió contra set vehicles i un edifici a Lleida. Segons han informat fonts municipals, els fets s’han produït al voltant d’un quart de deu d’aquesta passada nit a l’entrada de la ciutat des del Pont de la Universitat cap al Passeig de Ronda, a l’alçada dels Instituts. Per causes que es desconeixen, el camió ha entrat al carrer fent ziga-zagues, va xocar contra els vehicles, s’ha acabat encastant contra un edifici d’habitatges del carrer Cos-Gayón i ha bolcat. Arran de l’accident, ha mort el conductor del camió i hi ha hagut fins a nou ferits, dos en estat greu, un menys greu i sis de lleus. Els ferits han estat traslladats a l’Hospital Arnau de Vilanova.

L’edifici, situat després del pont al número 8 del carrer, està format per diversos habitatges, tot i que no va caldre fer cap desallotjament. Pel que fa l’estructura de l’immoble, on als baixos hi ha un establiment comercial –que en el moment de l’accident estava tancat–, no ha resultat afectada i no hi ha danys estructurals.

Fins al lloc, s’hi han desplaçat diverses patrulles de la Guàrdia Urbana de Lleida, dels Mossos d’Esquadra, ambulàncies del SEM i dotacions dels Bombers de la Generalitat. La tinent d’alcalde i regidora de Seguretat i Mobilitat, Cristina Morón, ha explicat que cap a les nou de la nit els agents de la Urbana i els Mossos van rebre una trucada alertant d’un camió que circulava a la sortida de l’autopista cap a l’entrada de la ciutat amb una trajectòria erràtica. Morón explica que la Guàrdia Urbana investigarà les causes que han pogut provocar aquest accident. S'està l'espera els resultats de l'autòpsia per saber si la víctima conduïa sota els efectes de l'alcohol o les drogues.  "De moment, tot sembla indicar que el xofer no excedia la velocitat de 50 km/h ja que el radar que hi ha instal·lat a la zona no va saltar", ha reblat Morón, que ha precisat que l'edifici afectat "no pateix cap dany estructural" i els nou ferits "estan estables i fora de perill".

La circulació i la normalització al carrer Cos-Gayón ha quedat restablerta a les 5.30 hores de la matinada d'aquest diumenge. La Guàrdia Urbana de Lleida ha abalisat la zona i ha anul·lat temporalment el pas de vianants del lloc per fer reparacions dels desperfectes en diferents elements urbans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia