Societat

GIRONA

Un treball a classe, origen del còctel Mosqueta de les barraques

En Biel Mas i en Pau Pomés no es faran rics amb la seva cre­ació, però gua­nya­ran pro­ta­go­nisme durant unes set­ma­nes. Tots dos han ela­bo­rat el Mos­queta, el còctel que es repar­tirà a les bar­ra­ques de Sant Narcís de Girona. “Se ser­virà i a totes les para­des es comprà com­prar. La nos­tra feina ja està feta”, expli­cava en Pau, dime­cres pas­sat, en l’acte de pre­sen­tació a La Rosa­leda.

Mas, de Girona, i Pomés, de Cadaqués, estu­dien el grau supe­rior de direcció en ser­veis de res­tau­ració a l’Escola d’Hos­ta­le­ria i Turisme de Girona (EHTG). “Estàvem fent classe de coc­te­le­ria i ens van pro­po­sar de fer un còctel sense alco­hol. L’Ajun­ta­ment ho va pro­po­sar a l’escola, i l’escola ens va pro­po­sar que féssim una pluja d’idees”, explica Mas. En Biel i en Pau van triar cen­trar-se en la poma: “És essen­cial aquí, a Girona. Vam anar fent dife­rents pro­ves fins que vam arri­bar allà on som ara”, explica Mas.

El punt actual és que ja s’ha pre­sen­tat en soci­e­tat la Mos­queta, i que el pro­ducte dels dos estu­di­ants d’un cicle de for­mació pro­fes­si­o­nal es vendrà per 2,5 euros a la Copa. La recepta, escrita en un fulletó, consta de: 2 cen­ti­li­tres de puré de poma verda, 2 de sucre líquid i 3 de sucre de lli­mona (lli­mona espre­muda). Cal com­ple­tar-ho amb 20 cl d’aigua amb gas i glaçons.

Dinou enti­tats

Els dos bàrmans van expo­sar a les enti­tats que tin­dran bar­raca com es fa el còctel i les mesu­res dels ingre­di­ents perquè el puguin fer. Hi ha 19 enti­tats que tre­ba­lla­ran durant deu dies per recap­tar fons per tot l’any. Hi ha, entre d’altres, l’Escacs Gerunda, l’AVAP, El Forn i l’Asso­ci­ació Cul­tu­ral Cubana.

El pro­fes­sor Ricard Soler va guiar el curs pas­sat el mòdul de coc­te­le­ria i begu­des, amb en Biel i en Pau d’alum­nes. Con­si­dera molt bene­ficiós que l’EHTG hagi con­tribuït a crear el Mos­queta. “És una forma de par­ti­ci­par en les Fires. Aquest còctel sense alco­hol aju­darà la gent que no pren­gui alco­hol a pren­dre una cosa més aviat dol­ceta i força agra­da­ble i fàcil de pas­sar.”

El Mos­queta és una ini­ci­a­tiva de l’Ajun­ta­ment per pro­moure la salut. “És una mesura pre­ven­tiva que està demos­trat que ajuda que la gent con­su­meixi menys alco­hol”, des­taca el tècnic muni­ci­pal de Pro­moció de la Salut, Sergi Gar­cia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia