Urbanisme

Barcelona cobrirà amb ombra més de mig centenar de zones de joc infantil

L’Ajuntament n’ha afegit 34 a la vintena que ja havia licitat

L’Ajuntament de Barcelona instal·larà sistemes d’ombra estacional a 34 noves àrees de joc de la capital catalana en el marc d’un programa d’adaptació de la ciutat a l’emergència climàtica. El consistori considera “essencial” cobrir-los amb ombres per garantir el confort tèrmic dels infants, un dels col·lectius més vulnerables a la calor extrema. Els sistemes de cobertura temporal d’aquestes 34 àrees requeriran un pressupost de 2.275.000 euros i s’afegiran a les vint que ja s’han licitat, de forma que l’estiu vinent hi haurà més de mig centenar d’espais de joc coberts a la ciutat.

Els sistemes d’ombra estacional es componen de tendals tensats subjectats per bàculs que es poden treure durant els mesos on l’assolellament és menor. Les àrees de joc s’han escollit a partir d’una diagnosi per detectar les que estan més sotmeses a la radiació solar en les hores centrals del dia i aquelles en què no es pot plantar arbrat. També s’ha tingut en compte la qualitat del joc.

Pel que fa al repartiment, n’hi ha dues a l’Eixample, una a les Corts, una a Sarrià, tres a Gràcia, sis a Sants, set a Horta-Guinardó, tres a Nou Barris, dues a Sant Andreu i sis a Sant Martí.

El programa d’ombres, que forma part del Programa d’Espais de Proximitat i Interiors, preveu instal·lar 216 ombres amb diverses línies. Entre les accions previstes hi haurà dotar també d’ombra els patis d’escoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia