Societat

Música en viu a la Festa de la Verema de Cubelles

Nou establiments dedicats al món del vi i el cava i sis de la gastronomia participen, avui i demà, en la vint-i-novena edició de la festa

La 29a Festa de la Verema arrenca avui a Cubelles amb una gran novetat: l'aposta per la música en viu, amb més actuacions i la programació de concerts vermut demà. La finalitat, segons han explicat l'alcalde accidental, Joaquim Macià, i el regidor de Turisme, Comerç i Fires, Raül Mudarra, és atraure més públic i ampliar els horaris.

Les activitats tindran lloc avui i demà i hi prendran part nou establiments dedicats al món del vi i el cava i sis de la gastronomia. Així, les parades de degustacions estaran obertes demà tot el dia aprofitant les actuacions de cantautors reconeguts com Pau Alabajos, Joan Rovira i el cubellenc Kikus Costa, i bandes més festives com ara Roba Estesa, l'Orquestra Allioli i Últim Cavall.

Un dels propòsits d'aquesta nova edició és incrementar la participació del comerç local i dels productors de vi i cava de la zona del Garraf-Penedès en les degustacions gastronòmiques, de vi i cava. Mudarra ha explicat que aquesta serà una de les diferències amb les festes de la verema d'altres anys. “Volem potenciar el vi i la restauració, com a element central de la festa, però també que es visqui més intensament amb la música. Hem programat actes molt familiars, de manera que es pugui anar a la plaça des de les deu del matí fins a la nit.”

Així mateix, la festa reforçarà els components més característics de la verema de Cubelles com són el pubillatge, els premis Pàmpols i la trepitjada de raïm. En l'edició d'enguany, aquests actes es concentraran avui, al vespre i la nit. El regidor, a més, considera que l'aposta de l'any passat per fer l'elecció de l'hereu i la pubilla de Catalunya ha cridat més l'atenció del jovent cap a aquestes figures tradicionals: “Notem que, en haver-se celebrat l'any passat l'elecció de la pubilla i l'hereu a Cubelles, hi ha un interès més gran entre el jovent de la vila”.

El segon dia la programació potencia les activitats musicals des de l'escenari de la plaça del Mercat. Hi haurà curses de tonells de vi, concurs de trepitjadors de raïm i jocs gegants relacionats amb la verema. Al recinte de festa s'hi farà els dos dies un mercat d'artesà i de pagès, amb exposicions d'eines de boter i una demostració d'oficis i eines. I des de l'estand de turisme es presentaran les plaques de cava d'aquest any. També hi haurà la signatura de llibres d'autors del cicle Cubelles Noir al seu estand.

Per la seva banda, els restauradors i cellers que participen en la festa consideren que és una molt bona oportunitat per donar-se a conèixer. Un dels participants, el cuiner del Racó del Pinilla, Antonio Pinilla, remarca que és essencial per al sector.

Amb motiu del muntatge dels estands i dels escenaris, el mercat setmanal del divendres avui es trasllada a la rambla Pau Casals.

La festa

9 i 10 de setembre

www.cubelles.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia