Societat

Guerra entre el govern i el cap de policia de Capellades

El cap de la Policia Local acusa l'alcalde d'assetjar-lo perquè retirés multes a amics

El govern municipal nega els fets i estudia demandar el responsable policial, que té un expedient obert

El cap de la Policia Local de Capellades ha denunciat l'alcalde de la localitat, Aleix Auber (CUP), perquè es considera víctima d'una “brutal persecució laboral” per haver-se negat a retirar multes als seus amics, uns fets que l'alcalde ha negat.

El policia local Miguel H. ha explicat que ha denunciat l'alcalde, Aleix Auber, per un suposat atemptat contra els drets dels treballadors i prevaricació davant els Mossos d'Esquadra, una denúncia que va ratificar davant del jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada en considerar que el batlle li ha obert un expedient com un càstig per haver multat amics seus, entre ells una actual regidora de la CUP una setmana abans de les eleccions municipals.

El govern ho nega

Per contra, l'alcalde de Capellades, Aleix Auber, ha afirmat que mai ha pressionat ni recriminat res al policia, ha negat que sigui cert el contingut de la denúncia –que desconeixia fins ara– i ha recordat que l'agent està sent objecte d'un expedient laboral.

En un comunicat, l'Ajuntament de Capellades manifesta el seu “rebuig total” al contingut de la denúncia efectuada pel caporal de la policia local i ha anunciat que, un cop coneguin la totalitat de les seves declaracions, estudiaran les accions legals que corresponguin “en defensa de l'Ajuntament i dels seus representants”.

A més, el consistori ha afirmat en la nota que no donarà detalls sobre l'expedient disciplinari obert al caporal, ja que està en fase judicial, tant davant la jurisdicció administrativa com la penal.

“Persecució laboral”

Segons l'agent, que és el cap de la Policia Local des del 2011, quan la CUP va entrar en el govern municipal després de les últimes eleccions, el 2015, va passar a ser víctima d'una “brutal persecució laboral” per la seva actuació com a agent, fins al punt que li han obert fins i tot el que ell considera un “expedient disciplinari fictici”.

El policia atribueix aquesta persecució al fet que s'ha negat a retirar denúncies de trànsit als amics de l'alcalde, cosa que li va demanar que fes quan va arribar al govern municipal, segons la seva versió.

Multa a una regidora

Com a exemple, el policia exposa en la seva denúncia que una setmana abans de les eleccions de maig del 2015 van multar una candidata de la llista de la CUP, que ara és regidora, perquè va donar positiu en el control d'alcoholèmia després d'estavellar el seu cotxe contra un arbre al centre del municipi.

Quan la CUP va guanyar les eleccions i va arribar al pacte de govern amb ERC, el cap de la policia assegura que el nou alcalde va recriminar-li aquesta actuació contra la que ara és regidora de Cultura, al·legant, segons el denunciant, que no l'haurien d'haver multat ja que aquell incident afectava el partit.

Arran de la seva actuació com a agent, segons la denúncia, l'equip de govern municipal li ha obert un expedient disciplinari “fictici, fent cas omís de tots els procediments i la legislació”, al seu entendre, perquè deixi el seu lloc de treball, motiu pel qual ha acabat denunciant els fets.

LA DATA

Maig 2015
es va multar una actual regidora, cas que el policia posa com a detonant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia