Societat

fira renaixentista

Calella reviurà el segle XVI amb la Fira Renaixentista

Una seixantena de parades formaran l'activitat comercial, que estarà ambientada amb cercaviles i espectacles de carrer, rutes guiades i exposicions

Es farà tot el cap de setmana

La ciutat canviarà de fesomia aquest cap de setmana amb els carrers ambientats, les parades d'alimentació i artesania i els espectacles ambulants. Tot plegat per transportar els visitants en un viatge en el temps pels volts del 1586. D'aquell any es conserva un plànol de Calella a l'Arxiu General de Simancas que reprodueix el clos delimitat per les portes d'accés, la del Roser, la de Romaní i el Portal a l'antiga torre de Mar, que també marca els principals elements urbans d'aquella època, com la parròquia, la torre de Mar, la capella de Sant Elm i l'ermita del Roser. Es calcula que llavors el lloc era habitat per unes quaranta famílies, en uns anys de creixement demogràfic complicat a causa de les epidèmies, les guerres i les condicions en les quals vivia la població. Tanmateix, cal pensar que el nucli urbà de Calella havia començat a configurar-se vora 250 anys abans, a partir de la carta de poblament atorgada pel vescomte Bernat II de Cabrera, el 1338. Les primeres cases s'havien agrupat al voltant de la plaça del Mercadal, on se celebrava mercat els dimecres i on transcorria el camí vell de la costa. En un salt en el temps, aquest dissabte i diumenge alguns d'aquells mateixos carrers i places acolliran una seixantena de parades d'artesania i artesania alimentària de la Fira Renaixentista, a més de diversos espectacles de carrer, alguns dels quals seran novetat, com ara La gran fortuna de Pantalone en forma de Commedia dell'Arte o la cercavila del grup In Troba Veritas, que tindrà un pregoner que anunciarà els actes. Durant l'esdeveniment també es convida a visitar l'exposició sobre la figura de Margarida Flaquer de Vall, una pubilla calellenca de l'època que, malgrat no poder assistir als consells oberts per la seva condició de dona, sí que era consultada i va impulsar diverses iniciatives com la venda de terrenys per edificar la torre de Mar i l'hospital de pobres i pelegrins. Les rutes guiades per la Calella del Renaixement facilitaran la descoberta dels indrets i immobles de l'època. Finalment, no es deixa de banda l'aspecte més festiu amb tallers, cercaviles, atraccions per a la mainada, contes musicals, la degustació de cremat renaixentista i els menús del Renaixement de sis restaurants de la ciutat.

La fira

Dies 13 i 14

www.calella.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia