Societat

Polèmica a Vilanova per l'ús d'espais municipals

Una entitat abandona el municipi i el govern sosté que l'activitat era lucrativa

L'escola de música i d'art Vilamúsics ha obert portes a Igualada després que la presidenta de l'entitat que la impulsa, Glòria Vilà, hagi criticat “la falta de suport i entesa” amb la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, municipi on havia començat l'activitat amb l'entitat Tatanka. L'objectiu era plantejar “una alternativa a les escoles més tradicionals i apropar la música a la població”.

La regidora Imma González reconeix que Tatanka és una entitat sense ànim de lucre, però assegura que Vilamúsics “era una empresa encoberta que volia fer servir els espais municipals amb bonificacions”.

L'entitat va fer un concert benèfic el mes d'abril passat. Un cop van acabar els assajos del concert, Tatanka va presentar al govern el projecte de Vilamúsics, una activitat que, segons els serveis jurídics municipals consultats per la regidoria, encobrien una activitat empresarial i amb ànim de lucre. González explica: “S'havien constituït com a entitat, però això és una trampa per fer ús de l'espai de manera gratuïta.”

La regidora recorda que “l'entitat no pot cobrar els preus que vulgui, hi ha d'haver uns preus racionalitzats” i inclosos en les ordenances municipals. I per això havia instat l'entitat a fer una reunió per elaborar un conveni.

Gloria Vilà assegura que l'entitat només rep 200 euros anuals de subvenció municipal i que feien ús dels equipaments municipals “com altres moltes entitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia