Societat

Descarten fer cap construcció al passeig, a Sils

Un procés de participació ajudarà a definir el centre del poble, sense el Mánix

L’equip de govern de Sils (Independents de la Selva-MES, ERC i ICV-EUiA) descarta fer cap construcció al passeig central del poble, el passeig de Sant Damià i Cosme. El consistori ha encarregat un procés de participació per definir el futur de la via que travessa la vila i que ha guanyat espai amb l’enderrocament d’un antic bar (el Mánix), l’agost de l’any passat.

L’alcalde, Martí Nogué (IdSelva-MES), i la resta de regidors de govern explicaran demà a la resta de càrrecs electes locals el procés per conèixer què pensen els veïns del que hauria de ser el centre neuràlgic del poble. El regidor de Participació, Albert Miralles (ICV-EUiA), ha explicat que han encarregat el procés a la consultoria Neòpolis per uns 9.000 euros. La Diputació de Girona ha concedit un ajut de 1.500 al consistori.

Un espai diàfan

Miralles explica que l’equip de govern ha posat uns condicionants previs al procés per tal de garantir, entre d’altres, que el passeig “sigui un espai de centralitat al poble, sense cap construcció”. “No tenim plaça Major ni plaça de l’Església i, per tant, el passeig ha de ser aquest espai de centralitat, de passeig, un espai lúdic”, afirma. El procés inclourà una enquesta telemàtica als veïns i dues jornades de participació, una abans de l’estiu i l’altra, l’últim trimestre de l’any.

L’Ajuntament no té la intenció de tallar cap dels arbres del passeig i manté contactes amb la Generalitat sobre una hipotètica cessió de la carretera que creua el poble, la C-63.

Tomben una moció sobre espais públics

En l’últim ple, el 25 de maig, el grup de Capgirem Sils-la CUP va presentar una moció per replantejar els espais municipals “per facilitar la trobada”, va dir el regidor Albert Rossell. L’equip de govern (7 regidors de 13) van tombar el text perquè va assegurar que ja hi estan treballant i es van referir, entre altres qüestions, al procés de participació. CiU (4 regidors) va donar suport al text de Capgirem. En el debat sobre el punt, Albert Miralles (ICV-EUiA) va parlar del procés de participació i la regidora d’Obres i Serveis, Loli Jurado (IdSelva-MES), va dir que l’Ajuntament estudia col·locar cautxú en algun espai. “Necessitem un intèrpret per entendre-us”, va dir Rossell sobre l’equip de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia