Societat

festes i tradicions

Granollers viurà una festa major de mercat i de ciència

La capital del Vallès Oriental celebra la festa gran del 26 d’agost al 3 de setembre

Els actes dels Blaus estaran centrats en el mercat, mentre que els dels Blancs giraran al voltant de la ciència

La rivalitat festiva de Blancs i Blaus tornarà a ser l’eix de la festa major de la capital vallesana, que des de demà i fins al 3 de setembre acollirà un centenar de propostes i competicions –com la tradicional passada de rajoles, l’estirada de corda o el concurs de rajolers– per determinar quina de les colles és la que anima millor la festa.

Enguany, els Blaus centraran els seus actes en el mercat. Segons ha explicat durant la presentació de la festa Xavi Guijarro, que va aparèixer amb un carret de parada ambulant i davantal blau, cada dia es podrà veure a la Porxada la nova figura de l’encantador, qui des de damunt la pedra de l’Encant pregonarà els productes més frescos del dia següent. La seva primera aparició s’espera per demà a les sis de la tarda.

Una de les novetats blaves serà la recuperació de la desapareguda discoteca As de Copes, amb els seus discjòqueis; a més un mercat de discos de vinil i una masterclass de com fumar en pipa o una festa de música celta. Enguany s’estrenen noves colles, com Blaus 360, Blaucop, Nakaitz, Blautasuna, 33RPM i Proyecto X.

Els Blancs, per la seva banda, conviden els ciutadans a posar-se la bata de científics i experimentar els diferents actes programats. David Blanch va presentar la idea, basada en la ciència. Demà dissabte s’activarà el pla Blancat. La colla celebra enguany els 20 anys de Paranoia, els 15 de la Guspira i els cinc del FIMAC, que oferirà una experiència sensorial al refugi de la plaça Maluquer i Salvador. El sopar que organitza el grup de la Mongeta del Ganxet es convertirà en una gastrofira. A més, retorna el grup Cresta amb un mapping dins la sala Tarafa sobre la història de Granollers i de la ciència en general. Els Blancs aspiren aconseguir “la quarta”, quatre edicions seguides com a guanyadors. Als actes que organitzen ambdues colles, s’hi sumen les propostes festives d’entitats com l’agrupació sardanista, els geganters o l’esbart dansaire.

“Per una festa segura, agradable i igualitària”: s’instal·larà un punt d’atenció i informació a la plaça Maluquer i Salvador. Batejat com a Punt G, de Granollers, estarà obert cada dia, d’11 de la nit a les 6 del matí.

Festa major

Del 26 d’agost al 3 de setembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.