El carnaval més blanc

Godall celebra, com cada any, la batalla de la farina pels carrers i places de la població

Molts quilos de farina i ganes de passar-s'ho bé. Aquests són els ingredients principals i necessaris per gaudir del carnaval a Godall, on se celebren les tradicionals batalles de farina. Ahir es va dur a terme la primera batalla del carnaval d'enguany i, en efecte, els carrers d'aquest poble del Montsià van quedar absolutament emblanquinats. Després del dinar popular que va tenir lloc a l'esplanada de la piscina municipal, els veïns del municipi es van preparar per començar la guerra de la farina: roba vella, ulleres per protegir-se i sacs o poals plens fins a vessar de farina per gaudir d'una festa que s'ha celebrat tota la vida i que, probablement, té els seus orígens a principis del segle XX.

Al ritme dels músics de la xaranga Sarabastall, el centenar de participants de la festa van recórrer els carrers del municipi deixant ben emblanquinat cada racó i enfarinant-se els uns als altres sense gaires miraments. Com bé diu la dita, «qui no vulgui pols que no vagi a l'era», i és que de la batalla no se'n salva res ni ningú: cotxes, vianants, i fins i tot portes i finestres de les cases mostraven signes ben evidents d'haver estat víctimes d'una festa en què es poden arribar a tirar fins a tres mil quilos de farina.

Per a grans i petits

La batalla de la farina, que es tornarà a fer dimarts vinent, és una festa que es caracteritza pel fet que agrada molt o no agrada gens. Aquells que no volen acabar enfarinats fins a dalt ja saben que mentre dura la batalla és millor quedar-se a casa o, com a molt, mirar-s'ho des de la finestra, això sí, ben tancada, que és el que van fer ahir alguns veïns de Godall. Però els que tenen ganes de divertir-se sense por als atacs de farina no dubten a sortir al carrer. Els més grans, sobretot els joves que participen en la festa amb la colla d'amics, en gaudeixen empaitant-se els uns als altres, però els més petits també s'ho passen la mar de bé repartint a tort i a dret la farina que duen al seu sac. Això sí, també són els més susceptibles als efectes secundaris de la batalla, i ahir, mentre durava la festa, més d'un va haver d'apartar-se un moment o altre per netejar-se la cara.

Al final, però, el que compta és passar-s'ho bé, i com més blanc es vagi, millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

La Generalitat concedeix la Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona
salut

Cirurgia robòtica pionera per treure un tumor del cap preservant els sentits

Barcelona

Veïns de la Font de la Pólvora reclamen justícia pels dos morts de Sant Joan

GIRONA