Societat

Societat

Un entrepà: cinc anys de presó

La fiscalia demana aquesta pena per a un noi que va robar el menjar en un forn de Barcelona, qualificant-ho de robatori amb intimidació per exhibir una llauna trencada

Ell diu que s’autolesionava el braç per cridar l’atenció

La severitat en la interpretació del Codi Penal, no només la pateixen els independentistes catalans. La fiscalia demana quatre anys i deu mesos de presó per a un noi que va robar un entrepà en un forn de Barcelona perquè suposadament va amenaçar les dependentes amb una llauna d’una beguda trencada. Per a la fiscalia és un delicte de “robatori amb violència i intimidació i ús d’arma”, segons l’escrit d’acusació. Per contra, l’acusat assegura que es feia talls als braços (hi ha fotos) “per demostrar a les dependentes que ell tenia gana i per cridar l’atenció”. El judici se celebra aquest dimarts, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Els fets van passar el 26 de març a dos quarts de vuit del matí. Segons el relat de l’escrit d’acusació de la fiscalia, “amb la finalitat d’obtenir un benefici patrimonial il·lícit”, el noi va entrar a l’establiment i “va esgrimir” un objecte metàl·lic tallant, similar a una llauna trencada de beguda, a la mà i va intentar endur-se un entrepà, fet que va intentar impedir una de les dependentes, però aquesta es va fer enrere quan “ell va fer un gest de tallar-la amb l’objecte que portava, i així l’acusat va marxar amb l’entrepà al seu poder”. El noi va ser detingut poc després pels voltants del forn per agents dels Mossos d’Esquadra.

En aquest relat, però, s’obvia que primer el noi va demanar a un client si li podia comprar alguna cosa de menjar i l’home ho va refusar, segons la declaració d’una de les dependentes feta al jutjat d’instrucció. A més, el noi va declarar al jutjat que es va autolesionar per cridar l’atenció de les dependentes perquè tenia gana. Una acció que, segons la seva defensa, hauria d’invalidar la suposada intimidació, a banda del poc valor de l’objecte sostret. No va exigir pas que li entreguessin diners ni res de valor. Només va furtar un entrepà.

En la primera compareixença pel judici, el noi no s’hi va presentar i la fiscalia va demanar presó provisional per aquest fet. En la segona compareixença, amb el jove present, la seva advocada, del torn d’ofici, va poder evitar l’extrem del penal quan el noi va explicar que no tenia diners per traslladar-se als jutjats, argument acceptat pel magistrat. El jove té família a Girona, tot i que feia uns dies que estava per Barcelona i dormint al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia