El RACC preveu que Barcelona tindrà 21.000 motos elèctriques el 2014

Unes 21.000 motos elèctriques circularan per Barcelona el 2014. Aquesta és la previsió de l'informe que el RACC va presentar ahir sobre la implantació d'aquest vehicle a la ciutat. Lluís Puerto, responsable de seguretat viària del RACC, va assegurar que Barcelona, on ara només hi ha 250 unitats d'aquest vehicle, és la «ciutat adient» per començar a implantar la moto elèctrica, perquè actualment ja hi ha un ús massiu de les motos tèrmiques, les que funcionen amb combustible, amb 266.000 vehicles d'aquest tipus registrats a la ciutat el 2007.

Puerto va afirmar també que actualment la moto elèctrica ja és competitiva respecte a la moto tèrmica en cost, prestacions i varietat de models. Els càlculs de l'estudi xifren en 7.658 euros el cost d'una moto elèctrica durant quatre anys, incloent-hi els costos de compra, tinença, combustible i manteniment. Aquests costos s'eleven a 9.080 euros per a una moto tèrmica de 250 cc i a 11.860 per a una de 400 cc, en el mateix període de temps. Les motos elèctriques tenen una autonomia de 60 quilòmetres i la bateria triga tres hores a carregar-se. La recàrrega és, precisament, el principal inconvenient per a la implantació de la moto elèctrica, a causa de la falta d'una xarxa tant de punts públics com privats per endollar el vehicle al corrent. Puerto també va explicar que el desconeixement dels usuaris sobre la moto elèctrica és un dels altres impediments per a la seva introducció en el parc de vehicles de la ciutat.

En l'informe s'assenyala que la substitució dels vehicles de combustió interna pels elèctrics significarà una gran reducció de la despesa energètica, i també una millora de la qualitat de l'aire a les grans ciutats. També suposarà un impacte gairebé inexistent per a la contaminació acústica.

LA FRASE

LLUÍS PUERTO
RESPONSABLE DE SEGURETAT VIÀRIA DEL RACC
«La moto és el vehicle ideal per iniciar la mobilitat elèctrica a Barcelona»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Investigadors de l’Hospital de Sant Pau descobreixen un nou gen que causa ELA

Barcelona
estatS UNITS

Desenes de milers d’evacuats per incendis al nord de Califòrnia

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Crida ciutadana a inventariar la biodiversitat del litoral metropolità

Barcelona

Gairebé 6,3 milions en infraestructures vinculades al cicle de l’aigua a Amer

AMER

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona

Ingressos zero en la prova pilot per evitar la llarga estada psiquiàtrica

Santa Coloma de Gramenet