Societat

El monestir de Sant Daniel tindrà una residència de la Fundació Ramon Noguera

Les futures instal·lacions, amb 30 places, se situaran en un edifici de nova planta del recinte gironí

Es preveu que el 2026 ja estiguin en servei

La Fundació Ramon Noguera , dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual, construirà una residència per als seus usuaris, de 30 places, al recinte del monestir de Sant Daniel de Girona . El conveni entre les dues parts que ho farà possible es va anunciar ahir, després d’un any i mig de negociacions. Les religioses benedictines que regeixen el monestir i l’entitat social han acordat una cessió del dret de superfície de 1.000 metres quadrats per 49 anys, durant els quals la fundació pagarà un cànon, la quantitat del qual no ha transcendit. Aquests ingressos ajudaran a fer possible la continuïtat de la comunitat monàstica i el manteniment del complex.

Planta i pis

La residència s’ubicarà en un edifici de nova planta, que s’aixecarà on actualment hi ha l’antic galliner, a l’extrem de ponent del jardí i l’hort del monestir. Constarà de dos cossos, de planta i un pis cadascun, als quals s’accedirà per una nova entrada pel carrer de Sant Daniel, que s’haurà de reformar per guanyar amplada.

El projecte suposa una inversió de més de 2,75 milions d’euros, per als quals encara no hi ha el finançament assegurat. Tot i això, es confia que les instal·lacions estiguin en servei el 2026, a tot estirar. A més del Bisbat , la iniciativa té l’aval de l’Ajuntament de Girona, que s’encarregarà de redactar i tramitar un pla especial que doni cobertura al projecte.

En la presentació de l’acord, feta al monestir, la priora, Maria Assumpció Pifarré, va subratllar el fet que la residència encaixa amb les regles de Sant Benet, entre les quals hi ha l’acolliment. També va fer notar que és una manera d’obrir-se a la societat, tal com recomana el papa Francesc. El bisbe, Francesc Pardo, que és membre del patronat del monestir, va qualificar de “tresor” la feina que realitza la fundació i va considerar que el tracte és una “molt bona decisió”. L’alcaldessa, Marta Madrenas, que va garantir “l’empatia” del consistori amb el projecte, es va mostrar satisfeta de la iniciativa, entre altres raons, perquè demostra –va dir– l’eficàcia de la col·laboració entre els sectors públic i privat.

LA XIFRA

2,75
milions d’euros
serà el cost estimat del projecte, per al qual s’està buscant finançament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.