Societat

societat

Els promotors de la Gay Pride del Maresme titllen d'homòfob l'edil de Blanes

La platja de Santa Susanna acull la primera festa de l'orgull gai

El col·lectiu reivindica més drets i respecte, sobretot, cap als transsexuals

La festa que ahir es va celebrar a la platja de Santa Susanna i que s'allargarà fins avui s'havia d'haver fet un mes abans i a Blanes. Però els organitzadors –l'associació Gaylestots– més enllà de lamentar-se prefereixen veure-ho de forma positiva. “Sort que no la vam muntar perquè aquell cap de setmana va caure una bona tempesta”, recorda el president de l'entitat, Andrés Villaseca, que no dubta a qualificar “d'homòfob” el regidor de Turisme de Blanes, Fernando Gómez. Segons el president de Gaylestots, ell va ser qui va posar tots els impediments possibles per vetar la trobada per després admetre que un esdeveniment com aquest era incompatible amb la marca de turisme familiar i esportiu que promou el municipi.

Tot i que la Gay Pride Maresme-Costa Brava havia de començar a primera hora de la tarda, el cert és que l'ambient era deslluït. Villaseca admetia que a aquella hora s'havia de fer una gala amb Drag Queens, però que a última hora els transformistes se n'havien desdit. Però malgrat aquest contratemps, els promotors confiaven que la festa de l'orgull gai, la primera que es fa al Maresme, fos tot un èxit i que a la nit no s'hi cabria. “No esperem les 20.000 persones que calculàvem que vindrien a Blanes, però som optimistes”, va afegir-hi Villaseca.

El festival aposta no només per atraure els col·lectius homosexuals, lèsbics, bisexuals i transsexuals, “sinó tothom que s'ho vulgui passar bé”. Per fer-ho compten amb un programa atapeït d'actuacions musicals, amb discjòqueis però també performances i algunes “sorpreses” que els organitzadors no volen desvetllar i que s'allargaran fins avui a la nit, quan també està previst que es faci l'elecció de la reina i el rei de la Pride. El president de l'associació Gaylestots creu que la celebració tindrà continuïtat i que l'any que ve es podrà tornar a fer al mateix lloc, amb l'objectiu d'apropar als territoris les reivindicacions dels col·lectius gai, lèsbic, bisexual i transsexual.

LA FRASE

El senyor Gómez és un homòfob i és la persona que està darrera del boicot a la festa
Andrés Villaseca
president de l'associació gaylestots de Blanes

“No som bitxos estranys”

Una festa basada en el respecte i la tolerància cap a totes les inclinacions sexuals i que aposta per estendre un missatge de convivència. Aquest és, segons Andrés Villaseca, un dels objectiu de la Gay Pride Maresme-Costa Brava, que aquesta edició vol atraure sobretot l'atenció en el col·lectiu transsexual. “Són poc respectats, tenen moltes dificultats per trobar feina i costa molt que la gent els accepti”, lamenta. Per aquest motiu, el festival també recaptarà fons, a través de la venda de preservatius, per lluitar contra aquests prejudicis. Tot i el camí recorregut pels col·lectius gais i lèsbics, el president de l'entitat de Blanes considera que encara no se'ls considera “persones normals” i a vegades són víctimes de discriminacions. “No som bitxos estranys”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia