Societat

Un cas de maltractament animal a Gandia provoca forta contestació ciutadana

L'Ajuntament de Gandia es veu obligat a explicar el procediment d'actuació davant el maltractament d'animals.

L'Ajuntament de Gandia s'ha vist obligat a explicar el procediment d'actuació que se segueix en situacions de maltractament d'animals després d'un cas recent que ha provocat un agitat moviment veïnal.

Concretament, el cap del departament de Serveis Bàsics i Medi Ambient, Jesús Ribes, ha explicat el procediment a seguir en aquest tipus de casos. Segons ha dit, la policia va ser alertada de la situació d'abandonament i maltractament que patia un gos a una vivenda privada de Gandia. Davant la denúncia, la Policia Local es va presentar al domicili, des d'on va avisar la protectora d'animals que va anar per fer-se càrrec de l'animal. Després, els agents de la policia cursaren una denúncia contra el propietari de l'animal en la comissaria de la Policia Nacional de Gandia.

A partir d'eixe moment la Policia Nacional passa a identificar al propietari denunciat i pren testimoni dels veïns que han denunciat la situació de l'animal o han sigut testimonis de la situació. A continuació el cas es posa a disposició del Jutjat número 3 de Gandia des d'on s'estudiaran les diligències oportunes. El procediment en aquest cas no ha estat entès com a una falta sinó com a delicte i per tant compta amb terminis més llargs per a la actuació judicial.

Paral·lelament, la Policia Local va remetre un informe al departament de Serveis Bàsics i Medi Ambient on els agents han donat compte d'allò ocorregut aquest cas concret, després que s'alçara tot un moviment de protesta a causa de la sensibilització existent en relació al maltractament en general i dels animals en concret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia