Societat

La falta d’abastiment fa ajornar l’obertura de Clínica Girona

El centre mèdic, que havia d’estrenar-se el 9 de desembre, endarrereix l’entrada en servei pel “contratemps” del tancament d’alumini

El trasllat de la maquinària pesant ha començat i les places del pàrquing subterrani estan a punt

Un problema en el subministrament d’alumini obligarà a ajornar l’obertura de la nova Clínica Girona, prevista inicialment per al dijous 9 de desembre, segons va informar ahir el centre. La impossibilitat de tancar la planta baixa de l’edifici –tant l’interior com l’exterior– ha obligat els responsables del centre mèdic a prendre aquesta decisió. Les obres estaven en la recta final i faltaven només tres setmanes perquè el centre s’obrís. No hi ha nova data d’obertura, però es podria ajornar un parell de mesos.

Les dificultats per a l’entrega d’aquest material han obligat a aturar els treballs per completar la planta baixa de l’edifici. En concret, falta l’alumini per segellar els vidres de la façana, cosa que ja s’ha fet en els pisos superiors. La direcció lamenta aquest contratemps, però deixa clar que la resta d’elements i la maquinària necessària per poder obrir “estan a punt”. El gerent, Carles Espígol, explica que s’han traslladat equips de TAC i ressonància.

La decisió de posposar l’obertura del nou centre es va prendre ahir després d’una reunió entre la constructora i la direcció. La falta de les làmines d’alumini per la crisi de subministrament de material ha provocat el retard. Dimarts els responsables de la constructora van comunicar al centre la falta d’abastiment, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

De moment, no volen arriscar-se a donar una nova data però s’està treballant segons la planificació prevista per habilitar els espais interiors. A més, el calendari de proves de tots els equipaments segueix segons el calendari. “Hem estat fins a l’últim moment intentant mantenir les dates previstes, amb un gran esforç per part de tothom, però al final la falta de material ens ha portat a prendre aquesta decisió”, assegura el gerent.

Mentrestant, Clínica Girona continuarà desenvolupant la seva activitat amb tota normalitat a la seu actual. Els plans de fa un mes dels responsables del centre, ara al carrer Joan Maragall, eren fer l’última fase del trasllat pel pont de la Constitució i ser operatius el 9 de desembre. A la nova clínica hi treballa només personal de l’àrea d’informàtica i de l’equip de manteniment.

Més de 600 empleats

La clínica, situada a la carretera de Barcelona, 204-206, triplica la superfície actual ja que passarà de 13.000 m² a 41.000 m². El centre informa que tindrà les tecnologies més innovadores. Ja hi ha l’enjardinament i la urbanització del sector fets –indica el gerent–, fins i tot estan pintades les places del pàrquing subterrani, assenyala Espígol. A l’edifici hi treballaran més de 600 empleats, 525 en plantilla i una setantena que vetllaran per la neteja i que estan subcontractats.

LA XIFRA

65
milions
d’euros és la inversió dels responsables de Clínica Girona en el nou centre, a l’entrada sud de la ciutat.

LA FRASE

La feina de dins està molt avançada. Esperem que en un termini curt puguem obrir
Carles Espígol
GERENT DE CLÍNICA GIRONA

El doble de sales d’operacions

Les obres a Clínica Girona s’havien endarrerit mig any a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’any passat, durant molts mesos no podien treballar a l’obra tots els empleats i això havia alentit l’obertura fins al segon semestre d’aquest any, cosa que ara ja és difícil que es compleixi.

La clínica tindrà deu plantes: tres de subterrànies i set de superiors a la part que dona al carrer Barcelona, i cinc plantes pel costat de la via del tren. El nou edifici triplicarà l’espai actual ja que es passarà de 13.000 m² a 41.000 m². Disposarà de serveis com ara urgències, diàlisi, un servei de diagnosi per la imatge “exemplar” amb 16 sales d’imatge, consultes externes, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, oftalmologia, sales d’operacions, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d’hospitalització i tots els serveis necessaris per al funcionament de la clínica, com ara farmàcia, cuina, neteja, esterilització o diversos magatzems. “S’amplia també el bloc quirúrgic: passarem de quatre sales d’operacions grans a vuit, d’una sala d’endoscòpia a tres, i de dues sales de parts a tres”, va explicar Espígol fa 17 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.