Societat

Demanen el tancament dels centres educatius amb alta incidència de covid

Educació descarta modificar el calendari i manté el 10 de gener per a la tornada

El sindicat Ustec-STEs ha exigit al Departament d’Educació el tancament “urgent i sense dilació” de tots els centres educatius on hi hagi una incidència alta de covid a les aules. En un comunicat, justifica la mesura per l’increment “exagerat” de casos positius, tant entre l’alumnat com entre el personal, i el risc que aquesta situació comporta. Segons el sindicat, les dades oficials sobre l’augment dels casos són preocupants i “demostren que el contagi es produeix a les escoles”. També demana que no es descarti endarrerir el retorn a les aules després de les vacances de Nadal. Ustec-STEs assegura que els índexs de transmissió s’han “disparat” de manera alarmant i afirma que no s’entén per què encara no s’ha actuat. Hi afegeix que les mesures actuals als centres educatius no són ni adequades ni suficients, i per això demana una revisió dels plans d’actuació amb la participació de la part social. El sindicat defensa que l’educació ha de ser preferentment presencial però ha demanat “responsabilitat i coherència” als departaments de Salut i Educació per prendre les decisions que siguin necessàries per garantir la seguretat de la comunitat educativa.

Alguns centres educatius han expressat públicament la seva preocupació per la situació que viuen. És el cas de l’escola Antaviana de Barcelona, que en una comunicació enviada als pares i mares explica que el centre està patint un episodi molt alarmant pel que fa a la covid-19 des de la tornada del pont de la Puríssima. A finals de la setmana passada hi havia 237 alumnes confinats (amb germans inclosos) i sis docents. En el comunicat afirmen que, en conseqüència, des de la direcció del centre, assumeixen “la responsabilitat de considerar justificades les absències que es puguin produir” aquests darrers dies abans de les festes nadalenques.

El calendari es manté

La petició del sindicat, però, no ha estat ben rebuda pel departament. Fonts d’Educació van afirmar ahir que el calendari escolar es mantindrà tal com està previst. Així, l’últim dia de classe serà demà i el primer del segon trimestre el 10 de gener. Ahir la Societat Catalana de Pediatria també es va mostrar contrària a prolongar el retorn a les aules després de Nadal, però va demanar que tots els centres educatius estiguin dotats de mesuradors de CO2 per regular la ventilació de les aules i que es facin més activitats exteriors el que queda de curs. Creuen que si hi ha d’haver restriccions han de ser per als serveis considerats no essencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar