Societat

gastronomia

Nova etapa de La Casa del Cura

Des dels seus ini­cis, el res­tau­rant La Casa del Cura de Salou ha tin­gut diver­ses eta­pes. La dar­rera comença a mit­jan 2009, quan la direcció de l'esta­bli­ment va tor­nar a la pro­pi­e­tat, Dolo­res Roda Molina. A l'abril pas­sat, s'hi va incor­po­rar com a xef un cui­ner, Juan Car­los González que, com a pro­fes­si­o­nal, pre­senta un currículum bri­llant en què cons­ten res­tau­rants des­ta­cats de la geo­gra­fia cata­lana. En aquesta etapa nova, La Casa del Cura ofe­reix una cuina medi­terrània tra­di­ci­o­nal, ben feta i pre­sen­tada, amb tocs d'autor, per la inqui­e­tud i dels conei­xe­ments culi­na­ris del xef. La carta comença amb unes pro­pos­tes per picar, com bunyols de bacallà, cala­mars a l'anda­lusa, mus­clos al vapor i a la mari­nera, cloïsses… Després vénen els entrants, en què hi ha diver­ses ama­ni­des i car­pac­cios i també plats com el mi-cuit de foie gras cara­mel·lit­zat amb pan­ses i el tàrtar de tonyina mace­rada amb soja, que són molt sol·lici­tats. A con­ti­nu­ació vénen els segons, en què des­ta­quen els pei­xos a la sal (llo­barro, orada…) i les carns a la brasa (secret ibèric, entre­cot, filet…) acom­pa­nya­des de sal­ses de roca­fort, pebre, o vi negre. Com a espe­ci­a­li­tats, també hi ha el rap amb esca­li­vada, en tex­tu­res, i el filet amb mango, foie gras i reducció de mos­ca­tell. La carta també incor­pora els arros­sos i suquets (arròs caldós de llamàntol, suquet de rap, cloïsses i patata, potatge de llamàntol amb cigrons) i el viver (ostres, cabra, llamàntol). Final­ment, la carta incor­pora uns sug­ge­ri­ments del xef com les gam­bes ver­me­lles de Palamós, el gas­patxo amb lla­gos­tins, cos­te­lles de xai a la sego­vi­ana i la des­cons­trucció d'un Mac-Cura. A l'hora de les postres, tot un clàssic, el pa amb oli i xoco­lata, entre altres alter­na­ti­ves, també molt interes­sants, com ara creps de poma gra­ti­nada. El res­tau­rant també ofe­reix un menú de 20 euros.

El men­ja­dor, situat en un local de vidre envol­tat de jardí, pre­senta una deco­ració càlida i aco­lli­dora i està diri­git per Edu­ardo Rojas. La carta de vins té cap a 90 referències, amb una selecció molt acu­rada i reco­ne­guda. Hi ha una ter­rassa arbrada agra­da­ble en què des­taca la gran figura d'un monjo obès. A les nits d'estiu, sopar a la ter­rassa és una experiència molt agra­da­ble. El vi de la casa és el Fernández de Piérola, blanc o negre, criança.

Adreça:
Carrer Osca, 3. (43840) Salou
Correu electrònic:
lacasadelcura@gmail.com
Horari:
de 13.00 h a 15.30 h i de 20.30 h a 23.00 h (a l'estiu i els festius, fins a 23.30 h). No tanca
Serveis:
American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Pàrquing Lubesa proper, amb descompte


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.