Societat

Fecsa Endesa no garanteix que aquest migdia es pugui restablir per complet el subministrament elèctric

Una avaria històrica

La instal·lació d'un cable al carrer Lepant de Barcelona i de nous grups electrògens no garanteixen que aquest migdia es pugui restablir completament el subministrament elèctric. Aquest matí, amb la crescuda de la demanda de l'electricitat, alguns usuaris que ahir havien recuperat el subministrament tornen a patir talls. Ara per ara, Fecsa-Endesa no garanteix al cent per cent que els 10.000 usuaris que encara no tenen corrent a Barcelona disposin de llum aquest migdia.

Després de 48 hores, la indignació creix entre els 10.000 abonats que encara estan afectats per l'apagada. I és que les conseqüències del dia a dia sense llum s'agreugen i encara no hi ha una previsió de quan la situació tornarà a la normalitat. Encara hi ha 69 semàfors de la ciutat que no funcionen.

Això sí, la companyia ha instal·lat un cable provisional d'un quilòmetre al carrer Lepant, entre Gran Via i Rosselló, que uneix les subestacions de Maragall i del carrer Vilanova. Es preveu que durant tot el dia hi hagi restriccions de trànsit a la zona a causa d'aquesta actuació. Aquesta matinada han continuat arribant grups electrògens provinents de diversos llocs de l'estat espanyol -alguns de l'exèrcit-, per intentar restablir el servei elèctric a tota la ciutat, sobretot als veïns més perjudicats per l'apagada.

Les protestes en alguns barris de la ciutat s'han tornat a sentir fort en aquesta segona nit a les fosques, amb cassolades i talls de trànsit, sobretot a la zona de la Sagrada Família. En aquesta zona la indignació entre els veïns s'ha encès quan han vist que la Sagrada Família tornava a tenir il·luminació mentre que ells a casa seva seguien estan a les fosques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Investigadors de l’Hospital de Sant Pau descobreixen un nou gen que causa ELA

Barcelona
estatS UNITS

Desenes de milers d’evacuats per incendis al nord de Califòrnia

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Crida ciutadana a inventariar la biodiversitat del litoral metropolità

Barcelona

Gairebé 6,3 milions en infraestructures vinculades al cicle de l’aigua a Amer

AMER

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona

Ingressos zero en la prova pilot per evitar la llarga estada psiquiàtrica

Santa Coloma de Gramenet